Хо-хо хо! Ето че настъпи онзи любим период от годината, в който е време да заредим дома си с празнично настроение и подобаващ коледен блясък. Ако тази Коледа искаме да изненадаме както себе си, така и нашите гости с интересна декорация, която сме направили сами, може да почерпим вдъхновение от специалния коледен каталог на Lidl. В него, освен идеи за украса, ще открием и... много вкусни предложения! Но за тях след малко. Нека сега първо да разгледаме как с помощта на няколко портокала може да декорираме коледно и ароматно дома си.

Коледни гирлянди от портокалови корички

Снимка: Lidl

Ще са ни необходими: портокали, дъска за рязане, нож, формички за сладки, игла и конец. Първата стъпка при направата на този плодов гирлянд е да обелим внимателно всички портокали, като се опитаме максимално да запазим тяхната кора цяла. С тази идея хем се грижим да хапваме повече свежи плодове по празниците, хем оползотворяваме остатъците от тях по най-разумния начин. Време е да преминем към следващата стъпка, в която трябва да използваме формичките за сладки (препоръчваме ви да са във формата на звезда), с които да изрежем различни размери в нашите добре обелени портокалови корички.

След като изрежем нужния брой формички, пробиваме с помощта на иглата по една дупка в тях, за да може след това с конец да ги закачим красиво на елхата. Ако пък искаме да ги превърнем в един красив плодов гирлянд, може спокойно да ги нанижем и да ги окачим на подходящо в дома ни място. Хубавото на тази украса е, че можем да я използваме и догодина, като това я прави не само ефектна, но и с прекрасен аромат и с мисъл към природата.

Зимна украса от рециклирани материали

И докато сме на такава устойчива тематика, може съвсем спокойно да вземем няколко често срещани домашни пособия, и да създадем страхотни тематични зимни звезди от рециклирани материали. За направата на 3 бр. звезди ще са ни необходими: 4 картонени ролки от кухненска хартия, химикалка, линия, ножица, лепило, кламери, както и бои и четка или цветен спрей.

Тук първата стъпка е да притиснем кухненската ролка върху равна повърхност, да начертаем върху нея ивици с ширина 1 cm (около девет лентички на руло) и след това да ги изрежем по дължина. Втората стъпка е да залепим шест ивици в елипсовидна форма и да ги фиксираме с кламери за първата звезда, като след това втората звезда сглобяваме по абсолютно същия начин. За най-голямата, трета звезда, ще бъдат нужни 12 сгънати ленти и шест сгънати по средата, с които първо изготвяме основата, като залепваме, както при по-малките звезди. След това, по техния външен ръб, залепяме останалите шест ленти, оформени в елипса. Остана само да фиксираме с кламери и лепило, след което като изсъхне, да оцветим или напръскаме с боя по наш коледен избор. И готово! Коледните ни звезди от рециклирани материали са готови да красят както дома, така и празничната ни трапеза.

Коледното настроение не е само в декорацията, трябва и вкус

По-рано казахме, че в коледния каталог на Lidl за тази година можете да откриете както идеи за декорации, така и вкусни предложния. Със своите 46 страници и напълно безплатен достъп през сайта на веригата, празничното четиво дава ценни идеи и за неустоимо вкусни коледни ястия с марките Deluxe и Favorina, като печена патица (която тази седмица е на промоция в Lidl само за 8.99) с картофени дукеси, телешко филе с картофен гратен и много други.

Снимка: Lidl

 Под наслов "Отпусни се, Коледа е", празничният каталог на Lidl ни помага с необходимите идеи, с които да изживеем Коледа по един вкусен, красив и спокоен начин. Както наистина коледният дух повелява. Желаем ви Весели и спокойни празници!


Материалът е изготвен със съдействието на Lidl.