Новините за поскъпването на тока и парното провокираха множество дискусии и повдигнаха въпроси като: "Какъв източник на отопление да използвам през зимата?" Не бихме могли еднозначно да определим дали потреблението на ток или парно ще ни излезе по-евтино, тъй като жилищата, които обитаваме, са много различни. Те имат различна топлоизолация отвън и отвътре, намират се в различни сгради и части на сградата, а ние от своя страна искаме различна температура в дома си. Единственият уред, който можем да използваме през цялата година, а не само през зимата, е климатикът - той ще ни бъде също толкова нужен и когато температурите се покачат. Именно той може да ни служи както за отопление, така и за елиминиране на бактериите и праха в дома ни. Новите климатици на LG имат много големи възможности за пречистване на въздуха, който дишаме. Духалките и малките печки, които използваме за отопление, разпръскват праха из цялата къща. Затова, ако сте на прага тепърва да избирате с какво да оборудвате вашето жилище - определено климатикът ще ви предостави най-много комфорт и функции.

Климатикът на LG от серията ARTCOOL - AC09SQ - изглежда повече от елегантно със своя сив панел и би подхождал на много стилни интериорни решения. Той е изключително безшумен и е почти незабележим, тъй като огледалната му повърхност се слива с предметите в помещението. Тялото му е много тънко, а плавните извивки в дизайна допринасят за впечатляващата му визия. Климатикът работи с DUAL Inverter Compressor™ на LG, който е изключително издръжлив и разполага с 10-годишна гаранция. Инверторният компресор охлажда помещението с 40% по-бързо от обикновения компресор, но това не е за сметка на потреблението на ток. Той има повече сила и издухва въздуха по-далеч и по-бързо, като по този начин разходът на електроенергия се намалява със 70%.

Климатиците на LG са снабдени и с йонизатори, които се грижат за качеството на въздуха в помещението. Повече от 3 милиона йони стерилизират не само въздуха, преминаващ през климатика, но също и вредните вещества и миризми около уреда. Доказано е, че йонизаторът стерилизира на 99% от полепналите бактерии за 60 минути. (Стерилизира над 99,9% от ешерихия коли за 30 минути и над 99,6% от стафилококус ауреус за 60 минути). Дисплеят на климатика дава информация както за температурата в стаята, така и за потреблението на енергия. За да управлявате всичко това от разстояние, уредът се свързва с телефона ви чрез приложението LG ThinQ ™.


Материалът е предоставен от LG.