Можем ли да предпазим децата от COVID-19, докато са на училище? Как ще се справим ние като родители на ученици по време на пандемия? Да носят ли подрастващите маски в клас и в общите помещения, или да им вземем шлемове? Ще учат ли всъщност в училище, или просто ще се пазят от корона вирус? Тези и още милион и един въпроси си задават родителите в последните дни, когато все повече класове биват поставяни в карантина. Стартът на новата учебна година в условия на пандемия постави куп предизвикателства пред всички.

Хигиена в училище?!

Няма родител, който да не се е напрегнал от ситуацията покрай корона вируса сега - в училищните раници се трупат освен обичайните кутии със закуски, шишета с води, също и маски, дезинфектанти, мокри кърпи и какво ли още, което да помогне на подрастващите да поддържат сравнително добра хигиена. Колкото и да им напомняме обаче, че след като пипат повърхности и предмети, които са докосвали и другите, ръцете трябва да се мият, децата често забравят това. Те не осъзнават, че са в риск от заразяване покрай съвсем елементарните ежедневни действия - размяна на учебници и химикали, докосване до врати, чинове, прозорци и др. Плащането на закуската в училищната лавка с монети или банкноти, които други хора са пипали, е също сред традиционните, но рискови дейности. Колко от учениците се сещат, че трябва да измият ръцете, след като са направили покупка? Независимо, че преди това сме им повторили поне 150 пъти "парите са мръсни и често пренасят зарази". Как да помнят, когато най-често бързат - да се редят на опашка в лафката, за да си вземат закуска, да преброят дребните и да хапнат, преди звънецът да е бил и да трябва да влязат в час. Колко ученици ще се сетят да измият ръцете, преди да закусят в тази ситуация? Или пък колко от тях няма да си пипнат лицето или очите, след като вече веднъж са докосвали банкноти, които не са никак чисти. Дори и ние, възрастните често забравяме това.

Модерно е да се плаща с ключодържател

Можем обаче да си спестите тези и още куп дилеми покрай хигиената в училище, ако се възползваме от новите технологии. Вече съществуват модерни начини на безконтактно плащане, които елиминират докосването на пари и риска от заразяване с вируси. Един малък аксесоар предлага съвременно решение, свързано с обмяната на кеш! Алтернативата на традиционното плащане е чипът на iCard - компактен, стилен аксесоар, който позволява удобно и безопасно използване и същевременно е модерен!

С изчистения външен вид, ключодържателят позволява на навършилите 18 г. ученици да пазаруват, без да носят големи суми кеш в себе си. Освен това изглежда яко, както биха се изразили децата. А ако мама ти го предложи е още по-яко! Младежите си падат по фешън джаджи. При това да плащаш с карта, особено под формата на ключодържател, е тренди, cool и изобщо гот!

Контролираме харчовете

Безконтактното плащане е полезно и удобно не само за учениците, навършили 18 г., но и за родителите - не мислим дали ли сме им днес пари и дали ще им стигнат. Не се напрягаме, че парите могат да бъдат изгубени, забравени някъде или пък откраднати. Същевременно можем да контролираме средствата им с дневни или седмични лимити.

Може би много от нас отдавна се замислят, че бъдещето е в безконтактното плащане. По-удобно е и лесно. А защо да не го използват и младежите, навършили пълнолетие?! Така рисковете от докосване на пари се минимизира, а това е още един плюс за по-добра хигиена. Дори и Световната здравна организация препоръчва безконтактните плащания с цел превенция от заразяване с COVID-19.

Повече информация може да намерите тук.