Процедурата по извършване на лифтинг с конци може да изглежда и да протича по малко по-различен начин, в зависимост от това в коя част на тялото ще се извърши тя - лице, шия, бюст или друга част от торса (разгледайте предложенията на д-р Дончо Етугов от AestheDerm.eu).

Съответно, процедурите, които са фокусирани върху лицето и шията са значително по-елементарни, отколкото същите процедури, но извършени върху друга част на тялото. Но макар, че нивото на сложност е доста различно, основната техника обикновено е една и същата, а възстановяването протича по сходен начин.

Какво представлява подготовката за процедурата

Процедурата се уговаря и обсъжда предварително с експертите, които ще я извършат. Уточнява се всичко, как ще протече, какво ще включва и кога ще стане това.

При пристигането на уречената дата клиентът ще бъде помолен да се отпуснете в стаята, където ще се извършва вашата процедура. Кожата ще бъде подготвена като на нея ще се нанесат съответните продукти за дезинфекция, докато лекарят се подготвя за манипулацията.

Процедурата е неинвазивна, не се счита за операция и съответно вие не се поставяте под анестезия. Ще се използва тънка игла за вкарване на нишките (конците) под кожата ви, като поставянето им може да отнеме от 30 до 45 минути, но обикновено по-малко от час.

След поставянето на специалните нишки, най-вероятно може да почувствате лек натиск или опъване под кожата си. Това е съвсем нормално и усещането постепенно ще отслабне и изчезне.

В рамките на няколко минути след спиране на работа с иглите от страна на лекаря, вашата процедура ще бъде приключена, а вие ще можете спокойно да се приберете вкъщи или да се върнете на работа, в зависимост какви са плановете, които имате за деня.

Лифтинг с конци - резултати, които ще продължат дълго във времето

Този тип процедура към момента се счита за най-ефикасната безоперативна алтернатива на лифтинга. Резултатът е изключително видим през първата година, а след това ще бъдете видимо по-млади, свежи и стегнати в продължение на още поне 2-3 години, макар и ефектът леко да отслабва.

Най-хубавото е, че след като процедурата приключи, тялото постепенни абсорбира и "стапя" мезо конците, а след това то започва да се самолекува и самовъзстановява, като по този начин се стимулира производството на колаген.


Рекламен материал.