Май е известен като месец на сватбите, но също така и на абитуриентските балове. Изпращането по "предизвикателния път на живота" на порасналите деца е важна традиция за роднините и повод за безкрайно парти за тийнейджърите.

Понякога обаче се превръща в истинско изпитание за родителите или гостите, поканени да отпразнуват бъдещото студентство, защото трябва да помислят какво да подарят на детето, което се е превърнало в млада жена или млад мъж.

Този избор е особено труден, защото подаръците им трябва да постигнат няколко противоречащи си цели: 1. Хем да зарадват абитуриента, хем да му действат възпитателно. 2. Хем да му напомнят, че е голям човек, хем да го умилят (той все пак си е все още тийнейджър). 3. Хем да му внушат чувство за отговорност, хем да намекнат, че вече му е разрешено да се прибира късно, да пие алкохол, да си намери работа, да отиде в университет далече от родния град и след време дори да създаде свое семейство.

Колкото и трудна задача да изглежда, все пак има няколко вида подаръци, които са изключително подходящи за порасналия тийнейджър в навечерието на бала. В #URBN.dir.bg набелязахме цели седем предложения, които решихме да обединим под израза "великата седморка". Велика, защото със сигурност ще зарадва както родителите, така и абитуриентите.

  1. Бижута за нея, часовник за него

Испанската марка ръчно създадени и гравирани бижута UnoDe50 често изненадва с нетрадиционни предложения. Tочно такъв е дамският модел гривна Ibiza, предлагана от Silver Court:

Снимка: Сирма Маркова

Гривната е с покритие от жълто злато (18к, 3 микрона) и каишка от естествена кожа с регулируемо и ефектно закопчаване във формата на катарама. Интересният ѝ външен вид съчетава бунтарство с лукс и е особено подходящ за абитуриентките, които разчитат на по-интересна визия за бала. Освен онлайн в Silver Court, предложенията на UNOde50 можете да откриете в Paradise Center, Park Center Sofia, Bulgaria Mall, Serdika Center, The Mall, Mall Plovdiv, Grand Mall Varna & Delta Planet Mall.

Ръчно изработените модерни бижута на датската компания PANDORА са също хубав подарък за младите дами. На много добри цени са талисманите от сребро, създадени специално за завършването на 2019 година. Но ако искате дъщеря ви наистина да сияе на завършването, подарете ѝ тези обици:

Сребърните обици с цирконий носят красиво име, както всички продукти на Pandora, в случая точно "Сияйна красота". Към тях по желание можете да добавите гривна, пръстен или колие от същата серия.

Обикновено най-подходящите аксесоари за подарък на порасналото момче са гривна или часовник. От Thomas Sabo излизат със специално предложение за ефектна мъжка кожена гривна със сребърна заключалка:

Пак на Thomas Sabo е този ефектен черен мъжки часовник, изработен от стомана с матово PVD покритие. Стъклото е много здраво, защото е от кристал, подсилен със сапфир. Дизайнът ясно показва, че часовникът е предназначен специално за момчета-бунтари, а посланието е сами да търсят пътя в живота си:

   2. Куфар от Samsonite:

Кой не би се зарадвал на страхотен куфар за подарък? А за вашия абитуриент куфарът вероятно ще бъде необходимост, ако планира да учи някъде в Европа. Подарете му спинер на 4 колела от Samsonite - в момента моделът MIXMESH (височина 55 см) е намален с 15%. Предлага се в червено и в графит:

  1. Полезният подарък - нови очила, слънчеви очила или лещи:

Нови очила с интересни рамки - макар да звучи твърде практично, но е подарък, достоен за вкуса на загрижения родител. Ако абитуриентът няма диоптър, то слънчевите очила също са добра идея за идващото лято. В Grand Optics и Joy Optics предлагат подаръчни ваучери за 50, 100 или 200 лева, които важат за всички продукти в оптиката: слънчеви очила, диоптрични рамки, стъкла, контактни лещи и аксесоари.

  1. Електронна книга - не е задължително да бъде Kindle

Въпреки че напоследък свързваме електронните книги основно с моделите на Kindle, заради голямата им популярност, то съвсем не е задължително да обвързваме абитуриента точно с марката на Amazon. Още повече, че Kindle не чете много от форматите, които се намират в българските електронни библиотеки.

 

За подарък в случая е подходяща и марката Pocket Book. Водоустойчивият модел с 6-инчов дисплей Аqua 2 чете практически всички формати, има подсветка, мощна батерия и е снабден с необходимите основни функции, без нищо излишно.

  1. Слушалки за музика

Всички обичат да слушат музика, но за тийнейджърите тя е просто задължителна. Хубавите слушалки, които да могат да свържат безжично с телефона, са много важен подарък. Моделът на Sony MDR-XB950N1 има допълнителна функция Extra Bass, технология за намаляване на дигиталния шум и други екстри, които правят слушането на музика просто чудесно:

  1. За голямото учене ще трябва и хубаво кафе

Родителите, които искат да покажат на децата си, че ги приемат вече са достатъчно големи, за да пият кафе, могат да ги зарадват със специална френска преса от Bialetti. Към нея могат да добавят и едно от най-приятните кафета на пазара: "Черната перла" от Richard:

Това е меко кафе от бленд, балансиран от най-добрите високорастящите сортове с произход Централна и Южна Америка и Азия.

  1. Касичка за фонд "Без пари"

А ето и последната идея, която винаги ще бъде актуална, независимо какво се случва. Това е касичка-прасенце (все пак е Годината на Прасето по китайския хороскоп!).

Този модел от керамика, метал и дърво е сравнително голям: 20 x 18 x 16 см. Допълнително към прасенцето се предлага и малко чукче за разбиване на касичката в случай на нужда. Пъхнете 100, 200 или колкото искате лева в розовото прасенце и подаръкът е готов. Все пак парите имат друга стойност, когато са поднесени с вкус.

Статията съдържа продуктово позициониране