Кристално чист планински въздух, прекрасна свежа зеленина и незабравими природни красоти - така с няколко думи може да бъде описана магията на една от най-големите планински вериги на Стария континент - Алпите. Освен със своята пословична приказност, тези местности са познати по света и със своята вкусна и разнообразна кулинария. Казваме разнообразна, защото за вековната си история тези места са успели да вземат по една малка вкусна частица от всички онези заобикалящи ги държави, които присъстват на техните територии.

Традиции от италианската, френската, средиземноморската, австрийската и немската кулинария се преплитат в един разнообразен готварски микс, който има за цел вкусово да пренесе всички опитващи точно там - в сърцето на планината. Цялото това разнообразие от ястия, които могат да бъдат открити в старите готварски книги, включват в себе си млечни и месни продукти, както и традиционните алпийски печива. Тук обаче не трябва да забравяме и шоколадите, които са едни от най-често срещаните и разпознаваемите вкусотийки, които олицетворяват същността и магията на тези планини. Къде у нас обаче можем да срещнем традиционни алпийски ястия и продукти, които могат да ни пренесат на едно далечно планинско пътешествие? Новата тематична седмица в магазините на Lidl може да ни предостави именно това, като до 20 февруари всички любители на интернационалната кухня ще могат да опитат над 50 интересни предложения от богатия на вкусове Алпийски регион.

Дори и да нямаме завидни кулинарни познания за тази специфична традиционна кухня, това въобще не трябва да ни притеснява - голяма част от тематичните хранителни продукти в магазините на Lidl идват с детайлни рецепти за тяхното умело приготвяне, с които можем максимално да се доближим до невероятния и запомнящ се вкус на този прекрасна планинска местност.

Няколко от продуктите, които можем да открием, и с които да приготвим незабравими апетитни ястия, са Шварцвалдската шунка и традиционният Баварски леберкез. Тук и двата колбаса се оказват прекрасния избор, ако искаме да приготвим вкусната и традиционна гозба Tartiflette. При нея освен нарязани на полумесеци картофи, меко ароматно сирене и малко лук, можем да използваме и един от предлаганите месни колбаси в магазините на Lidl, за да приготвим това отличителното ястие.

Ако пък сме истински ценители на млечните специалитети, тази седмица можем да открием и селекцията от сирена Алгой от Алпийския регион, който е известен именно с производството си на този млечен деликатес. Така например с него можем да приготвим едно вкусно и кремообразно фондю, с което да нагостим апетитно нашите гости, дошли да опитат от тематична ни алпийска вечер.

Алпите пленяват както с неземната си красота, така и с отличителната си и разпознаваема кулинария. Затова съветваме всички, които искат да опитат едни различни и разнообразни алпийски ястия, да посетят смело някой от многобройните магазини на Lidl, където могат да открият страхотни тематични предложения на повече от достъпни цени през тази седмица.

*съдържание на Лидл