Градската Коледа има много символи: елхите пред големите магазини, снежните човеци в парковете, мандарините по сергиите, рекламните дядо Коледовци, бляскавите витрини. Празничната атмосфера има ред елементи, но това, без което няма как да бъде добре пресъздадена, е музиката, маестро.

"Let it snow", "Jingle Bells" "All I want for Christmas" и "С червените ботушки"... само малка част от коледния сауднтрак, който превръща града в приказка, независимо дали навън е романтична снежна буря или навсякъде се стеле стивънкингска мъгла.

Коледните концерти са едно от най-хубавите неща, на които може да се натъкнете в София през декември. Особено когато изпълнителите са едни от любимите музиканти на цяла България, какъвто е случаят в Сердика Център.

Може би вече сте чули за "ходещите" концерти в Сердика Център - столичният мол, в който тази година е светът на Коледа.

Първият от тях вече мина и стотици слушаха някои от най-обичаните хитове на Михаела Филева в непринудената и вълшебно коледна обстановка на Сердика Център.

Снимка: Serdika Center

А тази събота, 14.12, отново там, ще пее Графа - изпълнителят на "Давам всичко за теб", "Искам те", "Ако има рай" и още десетки хитове, които са звучали "на repeat" в колата на всеки. Часът на концерта е 18:30, а точното място се пази в тайна, затова когато отидете до Сердика Център, оглеждайте се и се ослушвайте внимателно.

Снимка: Serdika Center

Докато чакате Влади Ампов да изпее "А дано, ама надали", има какво да правите. Тази година в Сердика Център може да "пътувате" до различни кътчета от света и да попиете от коледната им атмосфера. Ако сте се чудили как изглежда английската Коледа, какво хапват на коледните базари в Испания или какъв е духът на норвежката Коледа, е необходимо да...

...отидете в "Паспортен контрол" на гара "Сердика Център" на ниво +1 и да вземете оттам своя коледен паспорт. С него вече може да се "качите" на коледния експрес, който минава през осем гари, като на всяка една ще получите по един печат.

Снимка: Фото студио Елриша за Dir.bg

Срещу четири събрани печата получавате красива коледна топка за елха, а срещу девет, когато сте пазарували на стойност 50 лв. - шанс да участвате в томболата за голямата награда на Сердика Център, осигурена със съдействието на Usit Colours - луксозен седемдневен круиз за двама в Средиземно море през юни.

Дали на борда на MSC Grandiosa, най-новия и най-модерния европейски круиз кораб, ще слушате Михаела Филева, Графа, Мадона или Били Айлиш, няма да има значение, тъй като гледките на бреговете на Генуа, Неапол, Месина, Валета, Барселона и Марсилия предизвикват една и съща еуфория на всякаква музика.

За дните непосредствено преди Коледа обаче може да искате да се заредите със сила от бунтарката на поп сцената у нас - Жана Бергендорф. Тя ще пее в Сердика Център на 21.12 в 18:30 ч. като отново точното място е конфиденциално.

Снимка: Фото студио Елриша за Dir.bg

Просто имайте предвид, че докато си правите семеен фотопортрет с дядо Коледа или сте на щанда за опаковане на подаръци, където може безплатно да получите съвършени опаковки за онова, което сте купили за близки и приятели, отнякъде може да зазвучи хитът на 2014 г. "Самурай". В такъв случай побързайте, за да видите какво още ще ви изпее Жана, която съвсем наскоро зае почетното второ място в шоуто "Маскираният певец" под маската на Розата.

Посетете страницата ни във Facebook!

Весела Коледа!