70% от живота на котките преминава в сън. Какво се случва през останалите 30% обаче? Оказва се, че грациозните повелители на дома са истински Instagram звезди. И това пролича в пълна сила по време на Първата академия за котки CatfluencerBG. 100 от най-колоритните участници премериха дължината на мустаците си и 15 от тях станаха първите финалисти в Академията.

Те бяха обявени на специално събитие, на което любителите на котки имаха възможност да се насладят на изложба с образите на 15-те избраници. Гостите не само имаха шанса да видят любимите кадри на участниците-финалисти в приятната обстановка на "Коткотека", но и се потопиха в света на Catfluencerbg и в мисията, която стои зад кампанията. Вдъхновяващите думи на Елизабет Гранвил-Попова, Старши бранд мениджър на Purina България още веднъж доказаха, че Purina ONE (брандът, който стои зад Catfluencerbg) е не просто котешка храна, а приятел и верен съюзник на всеки любител на котките. Самата тя сподели, че в Purina работят хора, които са отдадени на животните, и всеки ден са готови да посрещнат предизвикателствата.

"Щастлива съм, че днес имахме възможност да се видим с нашите гости и онези, за които котките са нещо повече от домашни любимци. За нас в Purina бе много важно да покажем, че не сме просто бранд, а че имаме лице и за нас да помагаме на животните - осигурявайки качествена храна или помагайки им да водят по-добър живот, е движеща сила за целия ни екип", сподели Елизабет Гранвил-Попова. И допълни, че каузата, която Catfluencerbg подкрепя, много точно се вписва във визията за това как трябва да се подхожда към социалните теми, свързани с животните.

Снимки: Purina ONE

Catfluencerbg активно подкрепя мисията на Purina ONE и Animal Rescue Sofia да намерят дом на повече котенца, които не са имали достатъчно късмет. Работата на бранда в тази посока вече започна чрез участниците в Академията, като тепърва предстои още много работа в посока повече хора да осъзнаят, че има много котки, които се нуждаят от дом и може би там някъде е точно тяхното коте, което ще направи живота им изпълнен със смисъл и любов.

Гласуването в първата академия за котки инфлуенсъри продължава до 20 юни на страницата на Catfluencerbg, където всеки може да остави виртуално сърце за своята любима котка. Публиката ще има финалната дума, а една от тях ще се превърне в истинския и първи по рода си Catfluencerbg, който допълнително ще подпомогне социалната инициатива на Purina ONE.