Столовете са гъвкаво решение за всякакви пространства. Лесно могат да се подредят по желания начин около трапезната маса, което е основното им предимство. При продължително седене, обаче могат да се окажат твърде неудобни, защото не осигуряват адекватна лумбална опора. Това неминуемо води до дискомфорт и умора в долната част на гърба.

За разлика от столовете, кухненските ъгли са предпочитан избор и отлично бюджетно решение при обзавеждането на кухнята или трапезарията осигурявайки максимален комфорт, без загуба на седящи места. Подходящи са за всякакви трапезни маси - правоъгълни, кръгли и елипсовидни. Те са с по-висока седалка доближаваща се до нивото на седалката на стандартен трапезен стол (около 45 см.), с по-твърда структура и по-малка седяща дълбочина спрямо стандартните дивани. Високата ергономична облегалка осигурява комфортно облягане на гърба по време на хранене. Освен това, някои модели се предлагат с функция сън, което лесно трансформира дивана в практично легло особено полезно при посрещане на гости. За разпъването им може да се използва механизъм за издърпване на допълнителен матрак, а при диваните с падащ гръб облегалката става част от спалната повърхност.

Съветите на специалистите от магазини Мебели АРЕНА

На първо място съобразете цената, която сте готови да платите за кухненския диван - за комфорт, за функционалност и качество гарантиращо дългогодишната му експлоатация.

Изберете модел с подходящи размери съобразени с мястото за разположението му, големината на трапезната маса и необходимия брой седящи места, без да пречи на преминаването през стаята.

Качествената и здрава конструкция е съществена за дългосрочното и безпроблемно използване на дивана.

Цветът на дамаската е последният детайл, които трябва да уточните. Тя трябва да е съобразена с интериора на помещението. Винаги избирайте тапицерии устойчиви на износване и замърсявания, като за предпочитане е цветът на седалката да е с по-тъмен цвят. Колкото и старателно да е изпрана дадена тапицерия понякога е невъзможно пълното отстраняване на петната от храна и напитки.

Наличието крачета е предпочитано, за да се осигури необходимата циркулация на въздух под дивана, което ще предотврати задържането на влага и образуването на мухъл, както и да помогне за по-лесното му преместване.

Мебели Арена - кухненски ъгли

И най-важното - използвайте ползотворно Вашия кухненски ъгъл, наслаждавайки се на комфорт и приятна обстановка със семейство и приятели.


Материалът е предоставен от Мебели Арена.