И да спрем в Земата на белите нощи, където през полярното лято в продължение на 73 дни слънцето не залязва, а през полярната зима- не се появява цели 51 денонощия. Държавата на кристално чистите многобройни езера, родината на сауната и на една от най- качествените водки в света. Разбира се, че се опитахме мислено да се пренесем не къде да е, а във Финландия...

Не крием, че мотивът за далечното ни пътешествие бе вдъхновено от новата, вълнуваща форма на една от най- елитните марки за качествена водка, притежаваща името и необикновения характер на скандинавската държава- Finlandia Vodka. Благодарение на креативното събитие "Elements of Finlandia", мнозина успяха да се потопят в в тайнствената северна атмосфера, без да се налага да прелетят хиляди километри. Финландия оживя на площад Света Неделя, под звуците на приятна, тематична музика и в компанията на оригинални коктейли.

Любителите на луксозна водка, с балансиран вкус, имаха шанс да да контролират и наблюдават уникалния, природен феномен "Midnight Sun" — мистичното незалязващо слънце, което не слиза от хоризонта през арктическите бели нощи за 72 дни. За периода от 20 до 25 април, публиката успя не само да види, но и собственоръчно да докосне и усети формата на ледената вода по кристално чистите фински глетчери. Освен това присъстващите направляваха дестилационния процес в една от интерактивните инсталации от общо три на брой. Всяка от които, посветена на елементите, вплетени във вкуса и новата бутилка на водката — Luonto (Природа), Tislaus (Дестилация) и Muotoilu (Дизайн).

Повече за най- новия и модерен облик на водката и снимките и информация от събитието, може да намерите тук: