Нощното шкафче е онази мебел, която съчетава в себе си естетика и функционалност. В модерният интериор, търсейки максималното ниво на комфорт, то се превръща в абсолютен must have, без който спалнята не би била нито завършена, нито функционална. В зоната за отдих малките, но важни неща, трябва да са винаги под ръка.

Нощните шкафчета се отличават с огромния си декоративен потенциал и могат да се превърнат както в органична финална нотка на интериора, така и да внесат изразителен акцент, добавяйки индивидуалност и ярък контраст.

Как влияят модните тенденции на нощните шкафчета и какви са те за сезон 2023? Нека видим сега!

 

снимка: Мебели Виденов

Винтидж обаяние

Спалнята е онова място в жилището ни, където си позволяваме да изразим малко повече себе си, отколкото в другите помещения. Това е мястото, в което търсим спокойствие и пълна вътрешна хармония. Най-добре това се постига с интериорни стилове, които предлагат модерни решения с леко докосване до отминалите епохи и нотка сантиментални спомени.

Очарованието на винтидж нощното шкафче ще се прояви в много от модерните стилове като сканди и минимализъм, в класическите и романтичните стилове, а също така и сред непретенциозните и грубо боядисани стени на типичната мъжка атмосфера.

снимка: Мебели Виденов

Красотата е в разнообразието

Обикновено сме свикнали да виждаме две еднакви нощни шкафчета, при това често в унисон с леглото. Много от стиловете диктуват точно това, но никой не е казал че онова, с което сме свикнали, не бива да се променя. 2023-та идва с нещо ново - тенденция, която ни дава възможност да видим красотата в разнообразието.

Ако се колебаете между две нощни шкафчета, най-добре вземете и двете. Това е отличен шанс да проявите творчество и да блеснете с оригиналност. Може да направите фантастичен дует от минималистично шкафче в скандинавски стил и такова с антикварна стойност. Когато пространството е ограничено например, добро решение да се комбинира малка масичка за кафе в ролята на нощно шкафче и модел от дърво и стъкло, а защо не и подредени една върху друга книги.

Тук е важно елементите, които избирате да се вписват в концепцията на интериора на спалнята, за да се постигне хармония на цялото пространство с ефект на индивидуален акцентиращ щрих.

снимка: Мебели Виденов

 

Във въздуха

Монтирането на нощните шкафчета на стената до леглото, се превърна в истински триумф на ергономичността. Това е и една от най-горещите тенденции на сезон 2023. Едно от ключовите предимства на този тип нощни шкафчета е организирането на място за съхранение на дребните неща в близост до леглото и в същото време - възможност за допълнителен декор под тях. Това може да бъдат кутии, книги, различни плетени кошници и други. Дизайнерите виждат в това още един начин да добавите няколко ултармодерни детайли към интериора на спалнята и да я направите още по-уютно място за вашия отдих.

снимка: Мебели Виденов

Топ тенденция - кръгли форми

От много време е модерно да следваме съветите на фъншуй при подреждането на дома си, а правилата на философията гласят, че острите ръбове са неприемливи в спалнята. Този сезон интериорните дизайнери се вслушват в това и предлагат поставянето на нощни шкафчета с по-различна форма - например кръгла.

Какво ще изберете напълно зависи от стила на спалнята ви и вашите лични предпочитания, но днес производителите предлагат достатъчно голям избор - възможности с кръгла или овална форма, а дори и с нестандартна - за търсещите повече индивидуалност и ярък акцент. В подкрепа на модерния избор ще споменем, че кръглата форма е доста практична и понякога по-удобна от традиционните, с които сме свикнали. Така че не се колебайте, бъдете оригинални. Модерно е!

Гланцирани повърхности, стъкло и месинг, необичайни форми и очарователни антики - всичко това описва актуалните нощни шкафчета и когато се стигне до изборна тази задължителна част от интериора на спалнята, важни са вкусът и представата ви за естетика и комфорт.

Всичко, което рисува вашата представа може да видите реализирано в богатия асортимент на Мебели Виденов - българският бранд с традиции в качеството и дизайна. Изберете това, което изразява най-ярко стила ви. Само така нощното шкафче ще се превърне в акцент, който ще направи спалнята ви уникална.

 

* съдържание на Мебели Виденов