От днес Nicktoons, новият 24-часов анимационен детски канал, който е изпълнен със забавления и приключения, вече се предлага за ТВ клиентите на А1 в страната. Зрителите на Nicktoons могат да се наслаждават на избрана селекция от най-култовите анимации и премиери на детски предавания, продуцирани от Nickelodeon - един от най-популярните детски канали в България.

Viacom, собственик на Nickelodeon и Nick Jr., започна излъчването на новия ТВ канал в България, който е специално предназначен за деца от 4 до 10 г. Гледан в повече от 90 милиона домове в 27 страни по света, в България Nicktoons ще бъде достъпен за ТВ клиентите на А1 изцяло на български език.

От днес абонатите на ТВ пакетите A1 ТВ стандарт, A1 ТВ разширен, A1 ТВ разширен+, A1 ТВ разширен Xtra и A1 ТВ премиум могат да гледат новия канал. Nicktoons ще бъде автоматично добавен в пакетите на настоящите клиенти на A1 и ще бъде предлаган на всички нови ТВ абонати. А1 ще предлага новия ТВ канал на всички съществуващи ТВ технологии - IPTV, дигитална и сателитна телевизия.

Nicktoons излъчва забавни детски анимации 24 часа в денонощието и предлага широко разнообразие от най-интересните и изпълнени с приключения култови сериали на Nickelodeon като "Възходът на костенурките нинджа", "Спондж Боб Квадратни гащи", "Кунг Фу панда: Легенди за страхотния боец", "Аватар: Легенда за Анг", "Пингвините от Мадагаскар" и други.

Зрителите ще могат да гледат за пръв път и ексклузивни анимации като "Санджей и Крейг", "Добре дошли в Уейн", "Приключенията на опасното хлапе", "Breadwinners" и други.

Nicktoons допълва детското съдържание, което Viacom предлага. Новият канал запълва пространството между Nick Jr., който излъчва остроумни и забавни интерактивни програми за деца в предучилищна възраст, и Nickelodeon, който предлага най-добрите анимации и игрални сериали, които са популярни сред тийнейджърите. С тази комбинация Viacom предлага най-ангажиращото, забавно и разнообразно съдържание за деца и юноши - през целия ден, всеки ден.