Не е лесно. Отлепването от дивана и сбогуването със застоялия начин на живот, вкарването на тялото в режим на движение и създаването на нови и здравословни навици, не е лесно. Изисква мотивация и воля. Изисква човек да си даде сметка, че движението е естественото състояние на тялото ни и уседналостта е деструктивна както за физиката, така и за психиката. Изисква първоначална инвестиция на енергия и известно постоянство след това.

Но знаете ли какво? Това, което получавате ако успеете да се изтръгнете от лапите на мързела и инертността, е толкова ценно, че стократно компенсира всички положения усилия. Просто трябва да тръгнете отнякъде.

Но откъде? Кой е точният момент, в който ни просветва, че вече не можем да търпим задъхването по стълбите, отпуснатия корем, двойната гуша, недоволството при поглеждане в огледалото пр.

Твърде често хората, които искат да влязат във форма, попадат в капана на перфекционизма: започват винаги от първи, винаги от понеделник, и започват "така, както трябва": с перфектен хранителен режим, без никакви

нарушения и с тренировки във фитнеса четири пъти седмично. В момента, в който нарушат диетата си или пропуснат някоя тренировка, те изпадат в самосъжаление, решават, че са се провалили, и се отказват.

Други пък прекалено дълго чакат съвършения момент, за да дадат старт на промяната. От март чакат Нова година, за да направят новогодишно обещание за влизане във форма, следят лунните цикли, чакат рождения си

ден, после следващия...

Е, имаме новина за вас. Съвършеният момент пристига сега с фитнес клубове "Next Level", които стартират свой уеб риалити формат "Your Next Level Version¨. Не очаквайте някакъв спортен "Big Brother". Тук няма да има клюки и злободневни спорове, тъй като форматът цели не да забавлява публиката, а да промени живота на трима участници и да вдъхнови още да ги последват.

В продължение на 10 седмици треньори и специалисти от фитнес бранда ще работят с участниците, за им помогнат да извървят пътя на промяната и да изградят нови навици. Те ще имат възможността да получат индивидуални програми за тренировка и хранене и да посещават различните видове групови занимания в клубовете.

Участниците ще споделят във видео дневници своите преживявания в официалните социални акаунти на Next Level. Там може да гледате през какво минават, какви са затрудненията, които срещат, как ги преодоляват и как се чувстват, когато отбелязват своите малки победи по пътя на прогреса.

Идеята на организаторите на уеб риалитито е да създаде "веригата на Форест Гъмп"*, да помогне на трима души да се гордеят с тялото и с волята си, и да въвлече в тяхната кауза онези, които вече чакат следващата Нова година, за да направят първата крачка към осъществяване на желанията си.

Тримата участници ще бъдат разкрити в началото на февруари на официалния сайт на веригата: www.nextlevelclub.bg, където може да следите и всички новини около "Your Next Level Version".

*Героят Форест Гъмп от едноименния филм на режисьора Робърт Земекис, започва да тича от единия бряг на Америка до другия и обратно, с което увлича още много последователи, които започват да тичат заедно с него.