Вече 200 години Ходещият Човек обикаля света и носи насладата на качествено уиски, а в последните години също се присъединява към коктейлния тренд - от участие във фестивали с поп-ъп барове до престижни световни състезания за бармани като World Class.

Джон Уилиамс, управител на глобалния бранд Johnnie Walker, каза:

  • В момента популярността на коктейлите с уиски е голяма - ясно е защо. Защото коктейлът е това, което носи свежестта на студената бира и цветността и вкуса на коктейлите във висока чаша. А за всички, които мислят, че няма да харесат коктейл с уиски, ще им кажа следното - ще бъдете приятно изненадани!

Защо ли? Защото в момента модата на уиски коктейлите е във възход и точно сега е времето Johnnie Walker да покаже безграничните си вкусови възможности!

И наистина - коктейлите са това, което предлага на ценителите възможността не просто да се освежат, а и да проучат безкрайните необичайни комбинации, в които да намерят своя фаворит. А Световноизвестният Скоч предлага пет коктейла с невероятен вкус, които ще предизвикат сетивата: праскова, лимон, зелен чай, бъз и джинджифил. Тази селекция от рецепти не само освежава менютата в баровете, а и дава лесни идеи за приготвяне на вкусни коктейли вкъщи.

Предлагаме ви няколко рецепти за коктейли, които можете да опитате да приготвите сами вкъщи:

JOHNNIE & PEACH

Като сладка целувка - това е Johnnie & Peach, хайболът, който ще ви изкуши и ще ви поведе към търсене на сладки огнени прасковени преживявания!

50 мл (5 с.л.) Johnnie Walker Red Label или Black Label

½ водна чаша студен чай праскова

1 резен лимон

1 стрък свежа мащерка

Метод: Висока чаша се пълни с лед догоре, налива се уискито и се разбърква до добро охлаждане на основата и чашата. Допълва се със студен чай праскова и се декорира с лимон и мащерка.

JOHNNIE & LEMON

Събудете сетивата си със свежестта на това цитрусово преживяване!

50 мл (5 с.л.) Johnnie Walker Red Label или Black Label

½ водна чаша газирана напитка с вкус на лайм и лимон (Sprite или 7Up)

1 резен портокал

Метод: Висока чаша се пълни с лед догоре и се добавя уискито. Долива се с леденостудената газирана напитка и се декорира с резен портокал.

JOHNNIE & ELDERFLOWER

Флоралната експлозия от срещата на аромати ще ви изпрати право в облаците!

50 мл (5 с.л.) Johnnie Walker Red Label или Black Label

20 мл (2 с.л.) сироп от бъз (концентрат)

½ чаша газирана вода

1-2 връхчета свежа мента

Метод: Висока чаша се пълни с лед догоре, налива се уискито и сиропа от бъз и се разбъркват. Долива се с леденостудената газирана напитка и се декорира с мента.

JOHNNIE & GREEN TEA

Сладост, която прегръща душата - този хайбол носи тази вътрешна топлина, която не зависи от времето навън!

50 мл (5 с.л.) Johnnie Walker Red Label или Black Label

½ чаша сладък студен зелен чай

1-2 резена свежа краставица

Метод: Висока чаша се пълни с лед догоре, добавя се уискито и се разбърква. Долива се със

студен зелен чай и се декорира с краставица.

Изберете си Johnnie хайбол коктейл, забавлявайте се, докато го приготвяте, и се отдайте на момента, в който го консумирате с удоволствие и мярка!

Този месец Johnnie Walker приканва своите почитатели да открият света на любимия скоч с над 1200 награди. Тези, които регистрират кода от касовата си бележка, всяка седмица могат да са сред избраните чрез жребий щастливци, спечелили от наградите ни: 200 куфара за мечтани дестинации, 1000 бутилки Johnnie Walker 500 мл Black Label и 5 ваучера по 1000 лв. за нещо специално.

*Пълните условия на кампанията можете да видите на johnniewalker.bg/promo

 

*материалът е предоставен от Johnnie Walker