Над 40 производители ще се включат в специално организирания пазар за биопродукти, подпомагани по Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.), който ще се проведе на 1 юни в парка "Заимов", до театър "София". Посетителите ще могат да избират от разнообразни натурални продукти, отгледани у нас и подпомагани по Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.), като пресни плодове и зеленчуци, пчелен мед, плодови оцети, различни видове плодови млека, вина.

Като начин да покажат на децата ползите от употребата на биопродукти и различните начини за приготвянето им, организаторите на събитието в парка "Заимов" са предвидили и редица забавни и образователни инициативи за най-малките, подарък за тях в Деня на детето. В 11:00 ч. започва уникалната кулинарна шоу-програма на Ути Бъчваров - той ще приготви свеж пролетен сандвич и крем супа, които гостите ще могат да опитат и лично да се уверят в предимствата на натуралните български продукти. Ще има и фреш бар, с пълни с витамини сокове. Ще се проведе и специално готварско училище за най-малките, които ще научат за здравословното и природосъобразно хранене.

Биоземеделието и потреблението на натурални продукти намират все по-сериозен прием и търсене у нас, което се потвърждава и от последното проучване на "Евробарометър".

Организаторите канят всички жители и гости на столицата на събитието, за да се възползват от даровете на нашата природа в най-свежия им и натурален вид, и обещават един пълен със забавления Ден на детето.