Бактериите и вирусите са навсякъде около нас и всеки става тяхна жертва от време на време, като се разболява от настинка, грип или нещо по-лошо... Всички знаем колко смущаващо и неприятно може да бъде променено ежедневието ни в една такава ситуация. Затова е важно да знаем - можем ли да се предпазим от това?

За щастие има много неща, които можем да направим, за да си помогнем- да намалим стреса, да си набавим достатъчно витамин С, D, цинк, да спим повече.

Но знаете ли, че една много ефективна хранителна добавка, която може да ви бъде полезна да подкрепите имунитета си, е ProViotic? Това е така, защото имунната ни система се основава до голяма степен на правилната функция на червата, а добрите микроорганизми в тях са важен фактор за това и са абсолютно необходими, за да ни предпазят от лошите.

Как действа?

Полезните бактерии, живеещи в червата ни, като например Lactobacillus, са в състояние да стимулират естествената функция на имунната система. Te помагат тя да се поддържа в готовност за действие, така че да може да реагира бързо и ефективно при среща с патогени. Ефективния пробиотик Lactobacillus bulgaricus и неговия мощен и добре изследван щам GLB 44 може да бъде надежден помощник в опазването на чревното здраве и неутрализирането на причинителите на летни неразположения.

Какво се случва с чревните ви бактерии, когато приемате антибиотици?

Ако приемаме антибиотици при инфекция, трябва да помним, че наред с унищожаването на причинителя на инфекцията, те нарушават баланса и на добрите чревни бактерии, което се отразява негативно върху общото състояние на организма. Употребата на пробиотици може да помогне за възстановяване на микрофлората, което да намали страничните ефекти, като диария и стомашни неразположения.

Затова приемането на пробиотици заедно с приема на антибиотици, е основен начин да подкрепите полезните бактерии и да намалите риска от унищожаване на полезната флора и чревно разстройство.

Какво трябва да търся, когато избирам пробиотици за имунитет?

Използването на правилните щамове бактерии в правилните количества за постигане на желания ефект върху имунната система е от съществено значение, но какъв щам да изберете, в каква доза? Нека опростим нещата. Когато се притесняваме от заплахата на вредни бактерии, трябва да помним, че някои бактерии са полезни и жизненоважни за функционирането на имунната ни система. Ако се използват добре проучени щамове в подходящи дози, пробиотиците могат да бъдат полезни за поддържане на имунната система балансирана и силна. Точно заради това ProViotic е добър за вашето здраве, защото в себе си той съдържа милиарди бактерии Lactobacillus bulgaricus GLB 44. Тези бактерии са изследвани за способността им да помагат на организма да се справи с най-честите причинители на летни инфекции - Салмонела, Е. Коли, Шигела.

ProViotic е растителен и напълно безвреден, като не съдържа глутен, соя, лактоза и ядки. Ето защо е подходящ за цялото семейство - от малки до големи.

Често летните вируси ни заварват неподготвени, затова е добре да се снабдим с достатъчно таблетки, които да приемаме при първи симптоми или чисто превантивно. Поради тази причина ви даваме 10% отстъпка с ПРОМО КОД: PRV10% при поръчка на три или повече опаковки ProViotic. Препоръчителната дневна доза за възрастни и деца над 3 години е 1 таблетка ( 500 mg ) дневно. Приемът е по време или след хранене, като може да се смуче, дъвче или гълта.

И все пак не трябва да забравяте, че най-ефективната превантивна мярка срещу летните неразположения е хигиената. Честото миене на ръце и тъй като рядко сме постоянно вкъщи, то носенето на мокри кърпички навън не е никак лоша идея. И не на последно място избягвайте да си взимате храна от съмнителни заведения.

 

* съдържание на Smart Bio