Той е шампион на България по бийтбокс, а тя от малка обича да се навърта около печката и да приготвя вкусни печива и сладкиши. Той е Деян Иванов, познат в бийтбокс средите като DynaMic, а тя е Ани Бюлюкова. Кое е общото между тях? - че и двамата работят като касиер-продавачи в Lidl.

"Започнах в Lidl съвсем случайно, на 4-часов работен ден. Постепенно видях, че има възможности за развитие, а колегите са супер и ето ме вече 4 години съм част от компанията", разказва Деян.

Ани ще откриете най-често във "Фурната на Lidl" или при нехранителния сектор, където отговаря всичко да е заредено и добре подредено. В началото и двамата се изправят пред различни предизвикателства - за Деян най-трудно се оказва да запомни всички кодове на зеленчуците и хляба, а за Ани и до днес най-голямото предизвикателство си остава работата с клиенти.

Снимка: Lidl

Единодушни са обаче за това, което най-много харесват в компанията, а именно - добрият и готин екип, както и възможността да помагат на хората и да бъдат полезни.

"Любимата ми история с клиент е, когато помогнах на един дядо да намери определен продукт, а след това той ме намери отново, само за да ми благодари", разказва Ани.

Другото, което ги задържа в Lidl, е и сигурността, както и коректното отношение и възможностите за развитие, които компанията предлага.

"Предпочитам да имам сигурна работа, на която да мога да разчитам, защото в България е трудно да си изкарваш хляба само с бийтбокс", признава Деян, за когото любовта към бийтбокса се появява преди около 10 години.

Снимка: Lidl

Всичко започва на шега - забавлявали се с приятели, докато правели разни странни звуци, докато впоследствие не открил, че в интернет има стотици клипове на други бийтбоксъри.

"Предпочитах да си изградя свой собствен стил, затова сам разучавах звуците и техниките", споделя той.

И така, докато се учи сам, става толкова добър, че печели шампионската титла на България по бийтбокс през 2013. Следва полуфинал и 4-то място на европейското първенство по бийтбокс в Пловдив, още 3 други престижни победи, както и участие на световното първенство в Германия.

И докато Деян ще ви накара да си тактувате странни звуци, то Ани ще ви изкуши с това, в което е най-добра - печенето на сладкиши. Още като малка с интерес наблюдавала майка си и така любовта ѝ към сладкишите си остава и до днес. Затова винаги когато ѝ остане време, включва фурната, за да приготви една от любимите си рецепти - сладкиш с ябълки и орехи.

А къде се виждат двамата след 5 години? Ани вярва, че ще е отново в Lidl, но развила се в кариерата и на по-висока позиция, защото вижда колко много такива възможности дава компанията, а що се отнася до Деян - "животът е непредсказуем, но се надявам да имам по малко и от двете - и от музиката, и от търговията".

Ако искаш и ти да станеш част от екипа на Lidl в София, разгледай възможностите, които предлага компанията, тук.