Пролет е, а аз работя в офиса и стрелките на часовника сякаш не помръдват, остават цели 20 минути до края на работния ден. Разтърквам изморените си очи за момент и не искам да ги отварям, защото виждам пред себе си безкрайно синя, морска шир... Навсякъде ухае на лимони и маслинови дръвчета... Отново съм в очарователния и най-голям остров Крит. Може би защото миналата година по това време вече кроях планове как да забегна към любимата ми, недалечна Гърция...

Но нека се върнем към гръцката класика в жанра - остров Крит. Там, където се сливат митичната история за "гръцка трагедия" и "dolce vita". Където легендите се срещат с легендарните. На остров Крит почиват личности като Дженифър Анистън, Джъстин Теру, Чарлийз Терон със семейството си, а местните разказват древно предание, според което в една от пещерите на острова е роден Зевс.

Снимки: Usit Colours

Наричат това място "островът на Минотавъра" или "Родината на Зорба Гърка", но в моето съзнание завинаги ще остане като легендата на Гърция - живописен и старинен остров, една симфония от слънце, маслини, лимони и безкрайни плажове със синьо-морска вода. Неслучайно всяка година е в топ 10 на най-добрите туристически дестинации според потребителите на TripAdvisor. От най-големия и най-гъсто населен гръцки остров тръгва и вълната на така наречената "средиземноморска диета" - пресни плодове и зеленчуци, риба и зехтин, разбира се. Близо до природата, обърнат към морето, но с амбициите да продължи да бъде притегателно място за туристи от цял свят, Крит очаква да вдъхновява всеки, стъпил на бреговете му.

Ако и вие планувате скоро да пътувате към Гърция, не бързайте да звъните на вашия туроператор. Вместо това минете през Сердика Център. Екипът на столичния мол е подготвил невероятна изненада за своите посетители през този сезон, защото "една птичка пролет не прави, но 500 - да".

Фотограф: Мартин Валериев за Dir.bg

Май месец е посветен на птиците и тяхната красота, която е пренесена на територията на мола. За целта специално е изградена 20-метрова инсталация от 500 птици във въздушното пространство на най-големия атриум, завършващи с истински цветни градини. Майското настроение не спира дотук!

За да бъде още по-вълшебно, до 26 май всеки, който последва Сердика Център в Инстаграм и се снима на инсталацията с @serdikacenter, може да спечели страхотна екскурзия за двама, с включени самолетни билети до остров Крит през юли, осигурена от партньорите Usit Colours.

Вижте тази публикация в Instagram.

GIVEAWAY Една птичка пролет не прави, но 500 - Да! Май месец посвещаваме на птиците и тяхната пъстрота и красота. А за да го направим още по-вълшебно, заедно с партньорите ни от @usit_colours , решихме да зарадваме един от вас с подарък - екскурзия за двама, с включени самолетни билети до остров Крит през месец юли! Включи се като: Последваш @serdikacenter. Посетиш нашата инсталация от 8 до 26 май и си качиш снимка в Инстаграм с таг @serdikacenter Пълните условия на играта ще откриеш на линка в био-то.

Публикация, споделена от Serdika Center (@serdikacenter) на

Повече подробности и информация за това как може да спечелите една невероятна почивка на остров Крит, може да намерите тук:

https://serdikacenter.bg/event/187

https://www.instagram.com/p/BxO7-DLD_Lw/