През месец май 2019 г. започва петото издание на националното турне на National Geographic Kids Клуб "Малки откриватели". За четвърта поредна година Банка ДСК е генерален партньор на инициативата, която се провежда под мотото "Учи, забавлявайки се" и ще премине през големите градове на България през месеците май, юни, август и септември.

Основната тема на тазгодишното издание на Клуб "Малки откриватели" ще бъде опазването на околната среда. Докато играят и се забавляват, малчуганите ще получат ценни съвети и уроци за разделното събиране на отпадъци, екосъобразен начин на живот, как да се грижим за природата, как и защо да рециклираме, и защо е важно да се грижим за природата и планетата.

Като част от своята мисия Банка ДСК непрестанно инвестира в образованието на младежите и ранното детско развитие. Превръщайки зелената концепция в устойчив елемент на своята корпоративна политика, финансовата институция внедрява екологични практики и технологии, като подкрепя и граждански инициативи за опазване на околната среда.

Екипът на Банка ДСК вярва, че е изключително важно младото поколение да се възпитава в любов и грижа към природата и планетата. "Смятаме, че е личен дълг на всички нас да дадем пример на младежите като полагаме усилия да опазим околната среда, защото по този начин инвестираме в тяхното бъдеще и бъдещето на планетата ни като цяло", коментират от банката. В специалния кът на Банка ДСК в рамките на Клуб "Малки откриватели" всяко дете ще може да оцвети саксийка и засади в нея собствена четирилистна детелина.

Всички желаещи могат да се включат в турнето на следните дати и локации:

  • Варна - 11.05.2019 г. - площад "Независимост";
  • Пловдив - 24.05.2019 г. - градина "Цар Симеон";
  • Бургас - 26.05.2019 г. - площад "Тройката";
  • София - 01.06.2019 г. - Борисова градина;
  • Варна - 15.08.2019 г. - Приморски парк;
  • Бургас - 17.08.2019 г. - Морска градина;
  • София - 15.09.2019 г. - Южен парк;
  • Велико Търново - 22.09.2019 г. - локацията ще бъде обявена на страниците на банката и NG във Фейсбук.