Семейното пътуване с кола изисква предварителна подготовка. Наред с профилактиката на автомобила, трябва да се погрижите за комфорта и сигурността за най-малките пътници. Това задължително изисква монтиране на подходящо столче за кола, което осигурява безопасността на децата и дава спокойствие на родителите по време на пътуването.

В отговорния избор може да се доверите на онлайн магазина Kidso, където се предлагат столчета със защита от ново поколение.

 

Качествени столчета за кола за безопасно пътуване

Каталогът на Kидсо предлага богат избор на детски столчета за кола, произведени по европейските стандарти за качество и безопасност. Те са от реномираните и доказали се на пазара марки Zizito, Lorelli, Chicco, Cangaroo, Chipolino, Moni, Cybex, BebeDue и др.

Столчетата са изработени от висококачествени здрави материали, които осигуряват защита за малките пътници при максимален комфорт по време на движение на автомобила. За по-голяма сигурност служат 3-точкови и 5-точкови предпазни колани, които са съобразени с детската физика. Те имат меки подложки, за да не притесняват малчуганите.

 

Столчетата от ново поколение имат aнти-ротационно приспособление, което цели ограничаване въртенето при евентуален челен удар. Наличието на системата SIDE ARMOR защитава от страничен удар. Столчетата за кола имат опция за регулиране на височината на облегалката, а наклонът й може да се настройва в няколко позиции. За по-голямо удобство имат меки подложки за тялото и главата на детето.

Някои съвременни столчета за кола имат и отвори на вентилационни канали. Те преминават през облегалката и седалката и дават възможност въздухът да циркулира през тях и да се насочи далеч от детето с допълнителни отвори в облегалката. Целта е да се осигури по-комфортна температура в горещите дни. За удобство на родителите столчетата имат удобни дръжки за пренасяне, а също и подвижни сенници с възможност за регулиране. Детските столчета за кола са компактни и с олекотено тегло. Монтажът и демонтажът на задната седалка са лесни за коли от различни марки.

Онлайн магазинът предлага и столчета с ISOFIX системи. Това е международна стандартизирана система за по-бързо и правилно монтиране на детски столчета за кола. Изискването за ползването им е в автомобила да са предвидени специални точки за монтаж. Задните седалки на повечето автомобили, произведени след 2006 г., са снабдени с такава система. При ISOFIX столчетата рискът от неправилен монтаж е по-малък, а самата процедура е максимално улеснена.

 

Подходящи столчета за всяко дете

Безопасността на вашето дете при пътуване зависи от конструкцията и качеството на столчето. Тези два основни критерия обаче не са достатъчни, защото е много важно столчето да е съобразено с възрастта и килограмите на всяко дете. Каталогът на онлайн магазина представя основните характеристики на всеки продукт, така че да можете по-лесно да се ориентирате в многото възможности за избор.

Столчетата са класифицирани в групи според възрастта и теглото на детето. Столчетата за от "група 0+" и са предназначени за бебета до 12 месеца или за тегло до 13 килограма. Особеното при бебетата е, че се возят в посока, обратна на движението. Столчетата за тях могат да се носят на ръка, а голямо удобство за бебето е, че ако спи, можете да го пренесете, без да го будите. Някои модели са с покривало за крачетата и възглавница за поддържане на бебешката главичка в стабилно положение. Столчетата имат и подвижен сенник с опция за регулиране.

 

Следващата група са столчета "0+/1" и са подходящи за деца от раждането до 48 месеца или с тегло до 18 кг. Повечето модели от тази група са постоянно монтирани в колата. Може да откриете и обозначение група 0/1/2 което означава, че обхватът на тези столчета е по-широк. Те могат да се ползват от малчугани от раждането им докато станат 25 кг. Група 1/2/3 пък е за деца от 9 месеца до 12 години, които тежат от 9 до 36 кг. Повечето са постоянно фиксирани, а подглавникът може да се регулира според височината на детето.

Разнообразието в Kidso се отнася и за дизайните и цветовете на столчетата. Те могат да се избират според пола на детето или да са унисекс - подходящи за момиченца и момченца. Моделите са в синьо, червено, кафяво, беж, сиво, а също и в ефектни цветови комбинации.