Дългоочакваното лято е почти тук, а с него идват и първите летни ивенти. По този повод обръщаме поглед към най-колоритните музикални фестивали в световен мащаб, в които всеки музикален фен може да се припознае. Представяме ви нашата класация на ТОП 3 световни фестивала, комбиниращи разнообразни музикални жанрове:

Coachella Valley Music and Arts Festival

Легендарният фестивал на музиката и изкуствата се провежда ежегодно в Емпайър Поло Клуб в Индио, Калифорния. Всеки април долината Коачела в пустинята Колорадо става център на креативността и забавлението. Фестивалът се посещава от милиони хора от целия свят, които се наслаждават на жанрове като рок, поп, инди, хип-хоп и електронна денс музика. Фестивалът Коачела е многоцветен не само заради атрактивните модни решения на посетителите му, но и заради различните стилове музика, които той предлага.

Tomorrowland

Белгийският фестивал за електронна денс музика се провежда в гр. Бум от 2005 г. насам. На фестивала са вземали участие някои от най-известните диджеи в света като Мартин Гарикс, Армин ван Бюрен и Тиесто. Френската легенда Давид Гета пък е единственият изпълнител, който е бил част от всяко издание на Tomorrowland до момента и може да се похвали с 15 свои парчета в официалния плейлист Tomorrowland Top 1000. Фестивалът предлага на публиката разнообразие от музикални жанрове, сред които поп, хип-хоп, денс и електронна денс музика.

Stereo Festival

Завършваме класацията с българския фестивал Stereo Festival, който ще се състои за първи път тази година. Единственият по рода си фестивал за Джулай морнинг в България ще се проведе от 30 юни до 2 юли 2022 г. на Морска гара Бургас. Публиката ще се наслади на незабравимо тридневно преживяване в компанията на някои от най-известните български и световни изпълнители и ще танцува под звуците на рага, джънгъл, хип-хоп, рок, поп, балканска и електронна музика. Фестивалът предлага палитра от музикални жанрове, а изпълнителните, които ще станат част от този цветен ивент, са подготвили най-големите си хитове, с които ще създадат страхотно лятно настроение на публиката. Сред най-очакваните музиканти на феста са Горан Брегович и Оркестъра за сватби и погребения, drum & bass кралете DEEKLINE & ED SOLO, Кирил Джайковски, Ъпсурт, 100 Кила, Миленита, Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени, Керана и космонавтите, Б.Т.Р, So Called Crew, DJ Mascota и още много други.

Билети и повече информация за събитието може да откриете тук: https://tinyurl.com/StereoFestivalTickets


 Съдържанието е предоставено от Stereo Festival.