Позната ли ви е следната ситуация - прибираш се в понеделник след работа, на масата има 7-степенно меню, което включва градинска овесарка в арманяк и хайвер от белуга, започваш да ядеш и ядеш 3 часа, просто защото няма какво друго да правиш. Накрая в мивката няма никакви чинии за миене и си лягаш директно. Още тук се налага да направим обосновано предположение, че тази ситуация не ви е позната - най-малкото защото извън ефира на кулинарно риалити тя е невъзможна. А защо е невъзможна, ще разберем, ако потърсим отговор на следните три въпроса.

  1. Кой има толкова време да готви?

В кулинарно риалити е абсолютно в реда на нещата приготвянето на една вечеря да трае 1 до 3 часа. И всички чакат търпеливо, и никой не озверява от глад, и никой няма никаква друга работа. В истинския живот в понеделник вечер имаш 1 до 3 часа, за да:

- прибереш децата;

- разходиш кучето;

- направиш макет на слънчевата система и апликация от есенни листа;

- отговаряш на въпроси, които звучат така: "Ако три тръби пълнят един басейн за три часа и две го изпразват за 2 килограма, с какво се характеризира ранният период на Добри Чинтулов и как влияе на добива на каолин в Сатовча?";

- сготвиш.

  1. Кой има толкова време да яде?

Никой. Дори и да си някакъв суперчовек и за три часа да си успял да свършиш всичко от точка 1, вече наближава полунощ и трбва да си лягаш, но първо трябва да измиеш чиниите.

  1. Кой ги мие всичките тия чинии?

В кулинарно риалити е абсолютно в реда на нещата да изцапаш 7 чинии, за да разбъркаш три яйца, да речем. 3 маслини да има в рецептата - и трите се слагат в отделни малки чинийки, а ако нещо трябва да се позапържи, то минава през минимум 5 тигана. И така, докато готовото ястие стигне до масата, където задължително се яде с барем 3 лъжици, 3 ножа, 3 вилици и малка десертна виличка за финал. В истинския живот често се случва вечер да боцкаш салата именно с такава малка десертна виличка, защото всички вилици са в миялната, но ти си забравил да я пуснеш.

Тук ще направим второ обосновано предположение - тази ситуация ви е позната. И именно за такива ситуации във ФАНТАСТИКО вече предлагат 4 вида готова паста - Lasagnette със сос болонезе и сос бешамел, Mac&Cheese със сос бешамел, спагети Болонезе и спагети Карбонара. Приготвят се лесно, времето за готвене е по-малко от времето за ядене и не се налага да цапаш чинии, защото тия три часа и всичките тия чинии в истинския живот в понеделник вечер реално ги нямаме.

Снимка: Фантастико


Материалът е предоставен от Фантастико.