Изпратете гарван - шотландското уиски завзема кралството. Johnnie Walker представи новото си уиски White Walker, създадено в колаборация с HBO® и сериала "Игра на тронове". Лимитираната серия шотландско уиски е вдъхновена от най-енигматичните и страховити герои на хитовия сериал - Белите бродници (White Walkers), и е тук, за да зарадва феновете, тръпнещи в очакване на финалния сезон.

Известна с ледените си, сини очи и предвождана от Краля на нощта, армията на Белите бродници приижда от Замръзналия север, водейки подире си зимния мраз, а с него и лимитирана серия уиски, която превъплъщава ледената им обител. Уискито White Walker е дело на уиски специалиста Джордж Харпър и малък екип от експерти в блендването на уиски от дестилерията на Johnnie Walker. Създадено е с идеята да бъде сервирано директно от фризера, за да пресъздаде усещането за смразяващото присъствие на Белите бродници.

Бутилката ни отвежда в Замръзналия север с ледения бял дизайн и емблематичния "Крачещ човек" на Johnnie Walker, предрешен в броня, за да се впише в армията на Краля на нощта. Феновете ще си припомнят, че "Зимата е тук", благодарение на специално мастило, което разкрива тайните си слова, когато бутилката достигне ледени температури.

Уискито има нотки на карамелизирана захар и ванилия, червени горски плодове, примесени с овощни плодове и характерните черти на едномалцовите уискита от Cardhu и Clynelish - едни от най-северните шотландски дестилерии. Джордж Харпър използва Замръзналия север като отправна точка за създаването на White Walker by Johnnie Walker. По думите на експерта, уискитата на Clynelish са преживели много сурови шотландски зими, също като Нощната стража, патрулираща отвъд Вала, затова първата стъпка от създаването на това уникално уиски започнала именно оттам.

Джеф Питърс, Вицепрезидент "Лиценз и продажби" за HBO сподели: "Съгласихме се веднага щом чухме идеята на Johnnie Walker да си партнираме в създаването на уиски, вдъхновено от "Игра на тронове", защото идеята е перфектна и моментът за нея е узрял. Още в самото начало екипът на Johnnie Walker разбра, че искаме да създадем нещо специално и го постигнахме с White Walker. Уверени сме, че феновете ще се насладят на това превъзходно уиски, докато тръпнат в очакване на финалния сезон, а и след това."

White Walker by Johnnie Walker е част от партньорството на HBO и Diageo (компанията собственик на Johnnie Walker), което ще включва и цяла лимитирана уиски серия Game of Thrones Single Malt Scotch Whisky Collection, която ще бъде достъпна до изчерпване на количествата през февруари 2019 г. Колекцията съдържа осем шотландски уискита, представляващи култовите домове на Вестерос и Нощната стража, и предлага на феновете автентичния вкус на Седемте кралства и Замръзналия север. Повече информация относно колекцията предстои да бъде обявена.

White Walker by Johnnie Walker ще бъде достъпно в България от 15.10.2018 до изчерпване на ограничените количества.

За повече информация относно White Walker by Johnnie Walker посетете www.johnniewalker.bg или страниците във Facebook, Twitter и Instagram.

За Johnnie Walker:

Johnnie Walker е номер едно шотландско уиски в света (IWSR) с фенове в над 180 държави по целия свят. Още по времето на неговия създател Джон Уокър, хората, които блендват уискитата на Johnnie Walker се стремят към перфектния вкус и качество.

Днес многократно награждаваното уиски портфолио включва Johnnie Walker Red Label, Black Label, Double Black, Green Label, Gold Label Reserve, Aged 18 Years и Blue Label. Продажбата на над 18 милиона бъчви годишно (IWSR, 2017) превръща Johnnie Walker в най-популярното шотландско уиски в света.

За Diageo

Diageo е световен лидер в областта на алкохолните напитки със забележителна колекция от първокачествен алкохол, която включва марки като Johnnie Walker, Bulleit, Smirnoff, Cîroc и Ketel One, Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray и Guinness.

Diageo е световна компания, чиито продукти се продават в над 180 страни по света. Компанията фигурира на лондонската фондова борса (DGE), както и на нюйоркската борса (DEO). За повече информация посетете www.diageo.com. Посетете и глобалния ресурс за отговорна консумация www.DRINKiQ.com за информация, инициативи и споделяне на добри практики.