Слънчево е, дните са дълги и топли. След дългата зима ни се иска да се отдадем на положителни мисли и емоционални приключения. Лятото предразполага към повече физически натоварвания на открито, спортуване, туризъм. Но дали тялото ни е готово? Натрупания през студените дни стрес и болести са изчерпали нашите резерви. Имаме нужда от витамини, микроелементи, минерали. Трябва да възстановим състоянието на храносмилателната си система след дългите месеци на еднообразно хранене, бедно на пресни плодове и зеленчуци.

За да функционира пълноценно организма ни най-полезни са сезонните пресни плодове и зеленчуци, които естествено растат по нашите земи. Без тях в дневното си меню не получаваме достатъчно витамини, минерали, фибри за пълноценно храносмилане. Без пълноценно храносмилане и балансиран микробиом не можем да имаме и адекватно функционираща имунна система. Но точно тя беше колосално натоварена не само в изминалата зима, а в последните 2 години. Лятото ще я подложи на нови изпитания с летните вируси, стомашни неразположения и трябва да сме сигурни, че тя може да се справи.

Как да подпомогнем организма и тялото си без да се налага да отделяме твърде много време? Какво да приемем допълнително към дневния си рацион, за да запълним липсващите вещества?

- За подпомагане на имунната система имаме нужда от вит С, вит Д3, Цинк и Селен

- За подобряване състоянието нервната система имаме нужда от вит В6 и Магнезиий

- За справяне с оксидативния стрес незаменим помощник е вит С

- За поддържане мускулната маса в адекватен тонус няма да минем без Магнезий и вит Д3

- За активен метаболизъм и повече енергия - вит В6 и Цинк

Имаме нужда от витамини - вит С, вит В6, също така от минерали и микроелементи - Цинк, Селен, Магнезий.

Без пробиотични бактерии не можем да сме сигурни, че храносмилателната система ще се справи и ще осигури балансиран микробиом. Трябва да подберем точно това, което е необходимо, в точните дози за всеки компонент. Но приемането на цяла шепа препарати може да ни създаде дискомфорт и е възможно да пропуснем нещо. Затова предлагаме един продукт, който ще помогне да сме във форма за предстоящото лято.

Най- новото в семейството на Провиотик- Провиотик Блумеджик.

Великолепната седморка , която ни осигурява

- Lactobacillus plantarum GLP3

- Витамин D3

- Витамин С

- Витамин В6

- Цинк

- Селен

- Магнезий

Lactobacillus plantarum GLP3:

 • Подпомага за нормалната функция на имунната система, балансиране на микробиома и естественото изграждане на по-добри защитни сили от организма

Витамин С:

 • Допринася за нормалната функция на имунната система, да се образува колаген за нормалната функция на кръвоносните съдове и защитата на клетките от оксидативен стрес.

Витамин B6:

 • Допринася за нормалното функциониране на нервната система, за образуването на червени кръвни телца и за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия.

Цинк:

 • Допринася за нормалната функция на имунната система, за метаболизма на макро хранителните вещества, за поддържането на нормална концентрация на тестостерон в кръвта и за фертилитета и възпроизводството.

Селен:

 • Допринася за нормалната функция на щитовидната жлеза, на имунната система и нормалната сперматогенеза.

Магнезий:

 • Допринася за намаляването на чувството на отпадналост и умора, за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия, както и функциониране на нервната система.

С препоръчителната дневна доза от 2 капсули получаваме:

 • 200mg/ 2 милиарда живи клетки Lactobacillus plantarumGLP3,
 • 14mg съответстващ на 1400 (IU) Витамин D3
 • 10mg Витамин B6, 42.8 mg
 • 200 mg Витамин C
 • Цинков ацетат (15 mg чисто съдържание на Цинк),
 • 131.4 µg Натриев селенит (60 µg чисто съдържание на Селен),
 • 200 mg Магнезиев Оксид (120 mg чисто съдържание на Магнезий),

Пълнител: Растителна целулоза.

 

* съдържание на Smart Bio