Забавни, много лични, идващи от сърцето истории ще разкрива новата кулинарна видеопоредица

"Неделна супа за душата". Съвместният проект на Ирина Тенчева и ФАНТАСТИКО е за специалните моменти, към които се връщаме чрез храната. Стартът на дигиталния формат ще бъде даден ексклузивно тази неделя, 5 юни.

"Вярвам, че умът ни е надарен със способността да възпроизвежда силни преживявания от миналото отново и отново до степен на реалност. Нужни са само точните "активатори отвън". Понякога това може да е асоциация, друг път звук, мирис или картина. Вярвам също, че има спомени, към които можем да се върнем само през вкуса, през храната. Поредицата "Неделна супа за душата" е посветена на историите на моите гости, към които ги връща някое блюдо. Най-общо - те ми казват любимо ястие от миналото си. Аз им го приготвям и докато хапваме заедно, споделят историята зад този вкус и рецепта", споделя Ирина Тенчева.

Снимка: Фантастико

Проектът със сигурност ще"забърка" усещане за уютна неделя сред топли спомени и вкусни моменти. Сред първите гости на Ирина Тенчева са хората, които тя познава най-добре - съпругът й Иван Христов, дългогодишната й приятелка - Ралица Найденова, лъчезарната финалистка от "Сървайвър" Карин Околоие, Биляна Савова - създател на единствената по рода си програма "План да Бъда/ Plan to Be" и още много личности с вълнуващи истории, които зрителите ще видят за първи път.

"Пъзелът от вкусове, който изгражда живота ни, е необятен, затова допускам, че винаги ще има неразказани рецепти... В моята ценностна система и начин на живот приготвянето на храна за хората, които обичам, не е въпрос на време. Това е начин на живот, грижа и внимание, към тези, които обичам и разбиране за сподолено време. Храната събира хората. Добрата храна ги задържа заедно на масата за по-дълго и им дава добавена стойност - освен ситост, получаваш здраве и хубави емоции", казва Ирини. Като автор на рубриката тя обещава интересни, но не прекалено сложни рецепти.

Снимка: Фантастико

Ирини избира ФАНТАСТИКО за свой партньор заради общите ценности и критерии за качество:

"Първият магазин ФАНТАСТИКО бе отворен преди 30 години точно срещу кооперацията на моите баба и дядо на бул. "Мадрид" в София. Прозорецът на спалнята ми гледаше срещу него и си спомням как в ранното си тийнейджърство го гледах - едно цветно, осветено и модерно "петно" на фона на стария булевард, гледах го и си представях, че не съм в България, че вече работя и всеки ден пазарувам за семейството ми от там - всичко беше толкова "западно" и красиво! Като от реклама. Днес, десетилетия по-късно аз съм си в родната София и живея живота, който съм си представяла тогава, като така се стекоха нещата, че моят "квартален магазин", от който пазарувам ежедневно отново е ФАНТАСТИКО. И аз, и той сме пораснали (не съм сигурна, но мисля, че квадратурата му е нещо като 30 пъти колкото първия им обект, за моята възраст няма да говоря, хахаха), но емоцията докато пазарувам там е същата. Създава ми уют и изключителния избор от продукти ме вдъхновява да готвя с удоволствие и да експериментирам".

Първият епизод на "Неделна супа за душата" зрителите ще могат да видят ексклузивно в неделя в дигиталните канали на ФАНТАСТИКО:

https://www.instagram.com/fantasticostores/

https://www.facebook.com/fantastico.stores

https://www.youtube.com/channel/UCu7ZlcAyDfZ8QcGcP-9FVtw

https://www.fantastico.bg/


Материалът е предоставен от Фантастико.