Днес е денят на пчеларя - ден на Св. Харалампий, закрилник на пчелите.

Ден, в който да отдадем почит на всички български пчелари,

Ден, в който да отпразнуваме всеотдайния труд на пчеларите отдаден на грижата за пчелите, които са от ключово значение за опрашването на растенията и био разнообразието в нашата страна.

Ден, в който да се замислим , че благодарение на тези отдадени пчелари и пчелички ние можем да се да се наслаждаваме на сладкия мед на нашата трапеза и да се възползваме от лечебните качества на пчелния мед и пчелните продукти.

Народните представи и история на закрилника на пчелите

Св. Харалампий е бил властелинът на лошите болести и често е изобразяван като повелител на болестта.

Според древни писания Свети Харалампий e използвал пчелни продукти, като лечебни средства за болните, които са ходили при него, за да се излекуват. Описани са и лечебните качества на прополиса и пчелния восък, с които светецът е извършвал различни манипулации върху раните на болните. За лекуването и бързото възстановяване на организма, светията прилагал също мед и цветен прашец. Ето защо светецът е свързан с пчеларството.

Също така, не е учудващо, че празнуваме деня на пчеларя през Февруари. Въпреки, че мед се добива през лятото, точно през зимните месеци имаме най-голяма нужда от лечебно приложение на меда и неговите производни

Безценния дар от пчелите

Денят на Св. Харалампий е чудесен повод да си припомним какъв безценен дар за нашето здраве, сила и енергия, както за ума така и за тялото ни, осигуряват пчелите.

Медът и пчелните продукти са известни с техните лечебни свойства и ползи за човешкия организъм от далечни времена. Освен здравословна сладост и естествен прилив на енергия и сила, които получаваме от тези "пчелни съкровища", те са комбинация от витамини, минерали, ензими, аминокиселини и антиоксиданти, които укрепват имунната система.

Медът не случайно е наричан "течно злато".

Природна енергия директно от кошера в моменти на нужда

Нашия съвременен живот подлага на изпитание издръжливостта на тялото в условията на всекидневен стрес,а напоследък и пандемия. Но не по-малко се натоварва и психиката ни , която трябва да мобилизира ресурсите на организма, за да сме в тонус, пълноценни и спокойни.

Затова и често търсим начин как да помогне на организма си да бъде във форма, да сме работоспособни и ефективни. В същото време трябва да имаме сила да се справяме с товара на заболяванията, които ‚виреят" около нас.

Една българска семейна фирма, се уповава на лечебната и енерийна сила на пчелните продукти, за да създаде био храна, която е не просто лакомство, но и истински, надежден помощник в стремежа да укрепим ума и тялото си.

Honey Style Bio Energy е този уникален продукт от биологични пчелни продукти съчетаващ в мощна енергийна и хранителна комбинация:

• благотворното влияние на био пчелния мед

• с високо съдържание на пчелен прашец (20%) 

• високо съдържание на пчелно млечице (2%).

Honey Style Bio Energy е 100% биологичен продукт - сертифициран съгласно най-високи стандарти за биологични производство, което е гаранция за съдържанието на 100% натурални пчелни продукти без захари, пестициди или изкуствени подсладители. Така медът е добит в хармония с природата благодарение на усилията на биологичните пчелари и неуморната работа на пчелите.

Силата е в синергията

Honey Style Bio Energy осигурява по естествен начин сила и енергия за ума и тялото. Това е благодарение на синергията между трите пчелни продукта, която носи три отличителни ползи за тялото и ума ни:

• Има мощно антиоксидантно действие

• Подобрява кръвообращението и поддържа активен метаболизъм

• Подобрява хормоналния баланс

Комбинирайки силата на отделните пчелни продукти, Honey Style Bio Energy подпомага възстановителните сили на организма и функцията на имунната система.

Вдъхновението идва от природата

Природата ни помага с нейните безценни лековити продукти, които събрани в едно дават мощен прилив на енергия и осигуряват както духа така и тялото.

В днешния ден благодарим на българските пчелари и на тяхната отдаденост към пчелите и към добива на течното злато.

Благодарение на тях, можем да се радваме на лечебните и енергийни свойства на меда и другите пчелни продукти и да създаваме повече здравословни лакомства!

 

* съдържание на Smart Bio