Забелязали ли сте, че дворовете, които разчитат на поливна система, определено имат и по-добър облик? Това трудно може да ни убегне, особено ако имаме някаква база за сравнение.

Действително, поливните системи имат един огромен плюс и това е, че те в много голяма степен пресъздават реалните условия за растенията. Поливната система на практика имитира много добре естествения дъжд, като дори е по-щадяща от него (разгледайте предложенията на UniGarden-BG.com).

Защо дворовете с поливна система изглеждат по-добре

Има няколко основни фактора, които правят дворовете, разчитащи на поливна система да изглеждат по-добре. Те са следните:

  • Защото има по-малко плевели

Може и да не сте забелязали до сега, но обикновено дворовете, които разчитат на редовно поливане с напоителна система винаги имат по-малко плевели. Това е така, защото това равномерно поддържане на влага не им допада особено;

  • Защото моравата има плътност и наситен зелен цвят

За да разберете какво означава да имате наистина плътна тъмно зелена морава и хубав, здрав райграс, трябва да видите как това ще се случи само няколко дни след като сте инсталирали системата за поливане в двора си. Липсата на плевели също ще допринесе за това;

  • Защото полезните вещества не се отмиват в дълбочина

Когато по-голяма част от полезните вещества се задържат в горните слоеве на почвата, това ще окаже много благоприятно влияние не само върху моравата, но и върху всички други храсти, които гледате в двора си;

  • Защото новата и свежа растителност избива по-бързо

Неприятно е да виждате моравата отъпкана всеки път, в който ви дойдат гости и седнете на сянка под тентата в двора си. От една страна за всички е приятно да седнете на раздумка точно там, но после моравата не изглежда в най-добрия си вид. Добрата новина е, че поливните системи позволяват на зеленината да се възстанови много бързо и само след седмица няма да е останала и следа от отъпкано в градината ви.

Недостатък на поливните системи

Основният недостатък, за който може да се спомене по отношение на поливните системи, това е, че растенията имат доста ускорен растеж. Макар това да е резултат от добрите условия за живот за тях, все пак това налага нужда от по-интензивни грижи.

Така например, една морава, която се напоява с поливна система, обикновено има нужда от два пъти повече косене, но това на свой ред означава и по-бързо възстановяване на растенията, отъпкани от нас и семействата ни докато се забавляваме в двора с фризби или играем там с кучето.


Рекламна публикация.