Няма плочки за баня, които да са в състояние да спрат напълно влагата, особено ако в стените има някакви микроскопични пукнатини, а такива често могат да се появят, дори и когато не подозираме за тях.

Освен това, трябва да се отбележи и факта, че фугите между плочките се износват сравнително лесно при почистване или при нормалното ползване на банята, а това още повече предразполага влагата да избие през стената или пода от другата страна.

За да се минимизира тази вероятност колкото е възможно повече, специалистите в областта на строително-ремонтните работи препоръчват да се поставя хидроизолация преди да се инсталират плочките. По този начин ще се подсигурите в случай, че водата успее да си проправи път между плочките.

Каква хидроизолация да изберем за банята

Течната хидроизолация на АРД е един от най-търсените напоследък продукти от този сорт на пазара. Тя дава възможност да се обработят всички повърхности, включително пода, стените и тавана.

На Ard.bg можете да научите повече за този продукт, но това което трябва да споменем, е, че тя се произвежда в Дания и се отличава с изключително високо качество в областта.

Каква е трайността на продукта след нанасяне

Течната хидроизолация е изключително траен продукт. След като веднъж е нанесена на стените, не е нужно да се поставя повече, поне не и докато не е дошъл момент за нов ремонт на жилището.

Този тип продукт дори е устойчив на ултравиолетови лъчи, макар и това да е от значение единствено когато ще се използва за открити места, но не и в банята на вашия дом.

До каква степен предпазва

Течната хидроизолация предпазва от проникване на влага и течове на 100%.

Тя е отлично средство, с което да предотвратите преминаване на влага през стените, ако случайно водата премине през износени фуги например.

Как се нанася самата изолация

Течната хидроизолация за баня не се поставя трудно, но е важно тя да се постави от опитен човек. Тя трябва да се нанесе плътно, без да се пропускат участъци по съответната стена, под или пък таван.

След като се нанесе, изолацията ще проникне и в най-малките пори на мазилката или бетона.

Рекламен материал