Усреднени данни за връзката между възрастта на мъжа и броя интимни контакти седмично сочат, че до 25 години те са 4-5; от 26 до 35 години - 3-4; от 36 до 55 години - 2-3; от 56 до 60 години - 1-2; над 60 - още по-малко.

Възрастовият фактор е от значение, т.к стареенето забавя и/или влошава функционирането на всички системи в организма. Еднократен проблем с мъжката потентност може да възникне във всяка възраст, но с напредването й групата от засегнатите трайно се увеличава. Така, ако сред 20-30-годишните мъже, нарушения се наблюдават при 21%, сред 30-40-годишните - 27%, то при 40-50-годишните достигат 48%, а над 50 - 53%.

Тези процеси не протичат еднакво при всеки мъж и затова и подходът следва да е въз основа на оценка на индивидуалното състояние. Както някои на 40 срещат сериозни затруднения в сексуалното общуване, така, за други, проблемите с потентността са непознати и на 70.

Важно е при непокриване на личните и тези на партньорката очаквания да се потърси мнението на специалист в областта на сексуалната медицина, за да се идентифицира причината. Тя може да бъде от широк спектър - напрегнат начин на живот; психологически и емоционални проблеми; странично действие от прием на медикаменти; състояние на съдовата мрежа, включително и наличие на съдови заболявания като диабет, хипертония или заболявания на сърцето.

АПАРАТНАТА ИМПУЛСНА ТЕРАПИЯ в Лейзър Мед - София и Варна поставя нов етап в грижата за интимното здраве.

За пръв път мъжката потентност се подобрява без използване на стимуланти, а в резултат на активиране на естествените процеси на организма. Технологията е базирана на действието на специфични вълни, насочени в областта на таза и половия член. Те провокират организма да освободи вазоактивни вещества, които повлияват образуването на нови кръвоносни съдове, а с това и усилване на кръвообращението и кръвотока.

Процедурите са бързи и напълно неинвазивни. Протичат по схема 1-2 седмично. Резултатът е осезаем в рамките на месец. Еректилният механизъм се подобрява качествено и мъжът се чувства уверен и стабилен в интимните моменти.

ЛЕЙЗЪР МЕД - иновация и компетентност в сексуалната медицина, всички линии на терапия. Прегледът включва: консултация с уролог, индекс на ЕД, доплерово изследване, активиращ тест.

За допълнителни въпроси и записване на час за преглед:

тел. 02 4 760 760 моб. 0899 52 11 01 www.lazermed.bg