Какво ни прави "здрави" от гледна точка на науката?

Дали има специално научно определение.

Оказва се, че да!

Още през 1946 г на Международната здравна конференция в Ню Йорк представителите на 61 държави на Международната здравна организация, извеждат ДЕФИНИЦИЯ

Здраве е: " Състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие, а не просто отсъствие на болест или недъг".

Можем ли да се определим като здрави според тази дефиниция в сложното време, в което живеем?

Ние вече втора година се лутаме в лабиринта на страха.

Ще се опазим ли здрави - Ще избегнем ли лечение в болница;

Децата ще се върнат ли в училище - възрастните ни родители ще оцелеят ли

Ще можем ли да ходим на работа- дали изобщо ще имаме работа;

Ще се справим ли финансово ние - ще се справим ли като общество

Сякаш вървим в безкрайна спирала на стреса, в лабиринт от който не можем да намерим изход.

А искаме да можем да пътуваме, да се срещаме с приятели, да имаме социалния живот, който ни поддържа пълноценни емоционално и физически.

Идващите празници трябва да ни заредят емоционално, но тревогата в нас отново надделява.

Толкова искаме всичко да е "както беше", но сякаш не ни стигат силите вътре в нас да сме позитивни, спокойни, просто здрави.

Трябва просто да се успокоим, да неутрализираме стреса и да овладеем тревогата. Възможно ли е ?

Това не проста задача.

Какво, обаче, ако ви кажем, че задачата не е проста, но не е и нерешима?

И, ако ви кажем, че решението е буквално "под носа ни"?

И, че е известно на човечеството от хилядолетия?

Може да звучи невероятно, но е факт: спокойствието се крие в ароматната сила на етеричните масла.

Силата на етеричните масла

Етеричните масла имат впечатляващ лечебен ефект върху организма на човека. Влиянието на ароматите върху психиката и нервната ни система са обект на подробно изучаване.

Приятното ухание на етеричните масла влияе позитивно на централната ни нервна система. Техните ароматни молекули успокояват сърдечния ритъм, подобряват кръвообращението и отпускат мускулите. Спомагат за нормализиране на дишането, изостряне на сетивата и освобождаване от напрежение,

Капка релакс с дъх на българска роза

Розата не само се счита за кралицата на цветята, но още от древността са известни благотворните въздействия на нейното масло върху човешкия организъм. То не само, че ни разкрасява външно, карайки кожата ни да цъфти, но и служи като природен лек при редица състояния, като:

 • Алергични реакции
 • Умора и преумора
 • Мускулни напрежения и спазми
 • Сърцебиене
 • Възпаления на венците
 • Херпес
 • Треска
 • Менструални проблеми
 • Главоболие
 • Депресия
 • Напрежение

В България сме благословени с възможността тук да виреят едни от най-прекрасните и маслодайни рози на планетата. Познавайки силата на розовото масло да повлиява изключително добре върху нервната ни система, дарявайки ни с така нужното в наши дни спокойствие, ние го използвахме за създаването на РозаБиотика.

Разработена в лабораторията на ПроВиотик РозаБиотика е формула, съчетаваща в себе си уникална комбинация от мощни натурални съставки, които спокойно можем да наречем "емблеми на България". В РозаБиотика среща си дават най-цененото сред етеричните масла - Българското розово масло - и най-българският пробиотик - Lactobacillus bulgaricus, отговорен за световната слава на Българското кисело мляко. Така се постига комбиниран ефект върху организма: лактобацилите контролират мозъчната активност по оста черва -мозък, докато розовото масло снема напрежението и овладява тревожността.

РозаБиотика повлиява благоприятно стрес, усещане за страх, симптоми на безпомощност и тревожност, повдига настроението и самочувствието. С уникално комбинираните си съставки, РозаБиотика работи като естествен антиоксидант и изчиства тялото от токсини. Продуктът е единствен по рода си за прием на органично розово масло през устата, което дава възможност за въздействие на етеричното масло върху организма отвътре. След поглъщане, молекулата на розовото масло прониква в клетките и тялото започва да излъчва деликатен аромат.

Изцяло безвреден, с натурален аромат, без подсладители, консерванти и тежки химически съставки, РозаБиотика помага за овладяването на тревожността по естествен път.

 

* съдържание на Смартбио