Тренировката с неподходящо облекло наистина може да повлияе на тренировката ви, така че е важно да я избирате внимателно. Не всички активни облекла са създадени по еднакъв начин. Някои разполагат с по-високотехнологична технология за потта и блокиране на миризми, докато други са по-насочени към модата. Някои са комбинация от двете.

Advertisement

Размерите на мъжкото спортно облекло може да се различават от обичайния ви размер на облеклото или костюма. Вие изисквате много повече от вашето активно облекло, отколкото от работния си гардероб, така че може да се нуждаете от допълнителна свобода на действие.

Активното облекло трябва да е функционално, с дизайни и форми, които подчертават фигурата ви и се движат с вас по време на тренировка. По-евтините модни марки пускат дрехи, които те наричат "активно облекло", но те всъщност нямат никаква техническа или спортна функция.

Днес ще ви покажем 10 типа мъжко спортно облекло, в които ще се чувствате свободно и комфортно по време на тренировка:

Мъжка тениска Under Armour

Market.dir.bg

КупиВъпреки че тясната тениска може да показва мускулесто телосложение, тя може също да ограничи обхвата ви на движение. Винаги пробвайте вашето активно облекло и проверете дали можете да се движите свободно с него, преди да купите твърде малък размер.

Мъжки къси панталони Under Armour

Market.dir.bg

КупиНиско изрязаните къси панталони могат да показват максимални мускули, но практични ли са по време на тренировка? Не винаги. Изберете къси панталони, с които ще ви бъде удобно и ще се движите свободно.

Мъжка тениска Under Armour

market.dir.bg

КупиКогато избирате спортни дрехи, заложете на компании, които се фокусират единствено върху активни облекла. Те използват и тестват технически тъкани за създаване на дрехи, проектирани със специфичен спортен фокус.

Мъжки къси панталони Under Armour

Market.dir.bg

КупиНосенето на допълнителни слоеве за изгаряне на повече калории е мит, но това, което всъщност ще направи носенето на допълнителни слоеве, е да ви осигури допълнително разнообразие, така че избирайте възможно най-удобни дрехи за вашата тренировка, дори и да са от по-плътна материя.

Мъжка тениска Nike

Market.dir.bg

КупиПоддържането на комфортна температура на тялото ви ще ви позволи да тренирате по-дълго. Поради тази причина материята, които избирате, наистина има значение. Ако тренирате ежедневно, това е голяма инвестиция и трябва да сте уверени в това, което носите.

Мъжко долнище Nike

Market.dir.bg

КупиУверете се, че вашето активно облекло е предназначено специално за спорта, който практикувате. Техническите тъкани са усъвършенствани, за да предотвратят закачане, да отвеждат потта и да позволяват на кожата да диша.

Комплект чорапи Nike

Market.dir.bg

КупиЧорапите за спорт също не са за подценяване. Заложете на познати марки, дори и цената им да е по-висока. Те определено няма да изпотяват краката ви толкова много и ще издържат по-дълго от по-евтините варианти.

Мъжка тениска Puma BMW

Market.dir.bg

КупиАко вашето активно облекло и дневно облекло се сливат безпроблемно, можете да вместите активност във всеки един момент. С подобен тип тениски можете да бъдете активни през целия ден.

Мъжки къси панталони Kappa

Market.dir.bg

КупиСпазването на инструкциите за грижа за активното облекло ще помогне да вашите дрехи да издържат по-дълго и да вършат по-добре работата си. Неправилната поддръжка може да повреди вашето активно облекло, намалявайки дишането и абсорбиращите способности на дрехите ви.

Мъжка блуза Nike

Market.dir.bg

КупиНикога не изцеждайте вашето активно облекло, тъй като то ще издърпа и разтегне тъканите с естествена текстура и дизайн. В зависимост от това колко често тренирате, когато се третира правилно, вашето активно облекло може да издържи от 6 месеца до 2 години.

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.

Снимка: Market.dir.bg