Предвид затворените молове, ресторанти и барове, е възможно внезапно да ви се ходи до банката. Не е точно като премиера на нов филм на Тарантино в киното, но все пак е повод да излезете от вкъщи, да почакате на опашка като в доброто старо време, да се омешате с хора, да видите света извън дома си.

И все пак, ако може да го избегнете, е по-добре да го избегнете. Не само заради безопасността, а и защото можем да оползотворяваме времето си по-добре от това да чакаме. Независимо дали сме вкъщи или навън. Можем да играем с децата, да изгледаме някой от новите сериали, да си украсим елхата и въобще редица приятни и неприятни неща, които са за предпочитане пред висенето в банката.

Освен това, с мобилното приложение на UnirCredit Bulbank, Bulbank Mobile, банковите операции се случват толкова лесно, че би било прекалено ретроградно да не се възползваме от него.

Вероятно вече знаете, че с Bulbank Mobile може да си плащате битовите сметки, данъците и таксите, глобите за неправилно паркиране и изобщо да сведете до минимум висенето по гишета и любими институции като КАТ, общината и всички други места, които подозрително напомнят "лудницата" от едно от 12-те изпитания, на които бяха подложени Астерикс и Обеликс в анимацията "12-те изпитания на Астерикс".

Може да следите всякакви движения по сметката си, да актвирате или блокирате карти, да прехвърляте пари между собствени сметки, да правите вътрешнобанкови или междубанкови преводи (с по-ниски такси в сравнение с преводите във филиал на банката).

А в случай че сте дисциплинирани и предвидливи хора, които умеят да спестяват, можете и да следите всички детайли по спестяванията си.

Има и още обаче. Докато мобилното банкиране в последните месеци се превърна в необходимост и навлезе масово в смартфоните на заклещените в изолация хора, от UniCredit Bulbank избухнаха с нещо ново, което още повече улеснява клиентите им: т.нар. дигитален портфейл. Или "уолет", ако сте под 30 или предпочитате чуждиците.

Това означава, че може да вкарате дебитната си карта в смартфона и да плащате директно с него. И ако се чудите каква толкова е разликата между това да извадиш телефона си и да извадиш портфейла си, ето ви, номерирани и подредени, шест причини да притежавате дигитален портфейл.

Досадните фрази

"Нямам дребни", "Нямам да ви върна", "Имате ли по-дребни банкноти?", "Сори за стотинките" и всички останали фрази свързани с някакъв проблем по размяната на пари, карат косата ни да настръхва. Свеждането на комуникацията с непознати, които "нямат дребни" до минимум е един от най-мощните плюсове на дигитализацията на банковите плащания и я прегръщаме с две ръце.

Вируси, бактерии и други модерни неща

Физическите пари (хартиени банкноти и метални монети) са едни от най-мръсните неща, които може да пипнете. Те минават през редица ръце и във време, в което дезинфектантите се превърнаха в новите кремове за ръце, колкото по-малко банкноти опипваме, толкова по-добре. Дигиталният портфейл елиминира нуждата от размяна на банкноти и изсипването на монети в шепата.

Сигурност

Номерът на картата никога не се съхранява на телефона ви. Уолетите работят с Face ID или Touch ID за двуфакторна автентификация, което означава, че може да оставите в миналото пин кодовете, които пишем по тефтери и забравяме, тайните въпроси, които също забравяме, измислянето на пароли с една главна, една малка, една запетая, една долна черта, две поредни цифри т.н.

Бързина

Плащането с дигитален уолет става за секунди. Докато традиционната размяна на пари включва подаване на банкноти, броене, връщане на ресто пр., с уолета вадите телефона си, допирате го до ПОС терминала и плащането е извършено.

Практичност

В България все още има незавидно много места, на които "няма ПОС терминал". Както може да видите в това видео обаче, се оказва, че с телефона си можем да плащаме на най-неочаквани места като село Богданица, например. Освен това, е много лесно след това да се провери къде какво сме плащали, което изключва риска да се сблъскаме с бели петна в паметта си, чудейки къде сме похарчили "онези 50 лева".

Преминаване през някои ситуации

На всички ни се е случвало да тръгнем до магазина и на касата да установим, че сме си оставили портфейла вкъщи. За сметка на това, телефонът почти винаги е в джоба ни. Дигиталният портфейл е супер полезен и за места, на които не ни се мъкне излишно много багаж: на плажа (ще дойде и това време), във фитнеса (и това ще дойде), в сауната, на басейна, в дискотеката пр. Някой ден ще се върнем към тези места и тогава ще ни е много по-приятно да може да не мъкнем тлъст портфейл, натъпкан с карти, монети и банкноти, а да носим просто телефона си.

И най-неудобното...отивате на вечеря с приятели (да, наясно сме, че в момент и това звучи странно, но и това ще дойде) и се оказва, че не сте изтеглили пари. Вместо да се чувствате глупаво, може да се сетите, че парите ви всъщност са в телефона.

Удобно, нали?


 

*Материалът е подготвен за UniCredit Bulbank!