От тениски до китари, подписани от Брайън Мей - магазин на Карнаби стрийт в Лондон ще предлага сувенири за група "Куин" от утре за петдесетгодишнината й, предаде Ройтерс.

Магазинът "Queen The Greatest" (Куин - най-великите" ще предлага тематични сувенири до края на януари. Той е създаден от компанията "Бравадо" на "Юнивърсъл мюзик груп". Ще продава също чорапи, чаши, пъзели - всякакви стоки с образа на музикантите.

"("Куин") започнаха през 1971 г. и още изнасят концерти и са активни, затова искахме да сме сигурни, че този момент няма да бъде пропуснат без честване във физическо пространство" - каза Кийт Тейпръл, отговорник за продажбите в "Бравадо".

Магазинът е разделен на зони, като започва със 70-те години на миналия век. Има пространство, подредено като магазинче за стари вещи - напомняне за времето, когато Фреди Меркюри и Роджър Тейлър са имали такъв щанд на пазара "Кенсингтън".

Зона за 80-те години на миналия век е посветена на концертите и турнетата. 90-те години са оформени като звукозаписно студио, а следващото десетилетие е представено като щанд за дивидита. Второто десетилетие на този век е представено технологично, за да бъде напомнено, че изявите на групата продължават. В тази зона могат да бъдат закупени китари, подписани от Брайн Мей и палки за барабани на Роджър Тейлър.

Темите ще бъдат музикални. Ще има ограничени издания, включително и плоча с големите хитове на групата. Приходите от тениските със снимка на Фреди Меркюри са предназначени за тръста на негово име, който е в помощ на болни от СПИН.

Легендарният вокал на "Queen" почина от пневмония, предизвикана от СПИН, през 1991 г.