Барабанистът на британската група "Queen" е поредният музикант, който заклейми Брекзит и щетите, които нанася на свободното придвижване на рок групите в Европа, съобщава сайтът ContactMusic.

Тейлър изказа съжалението си, че артистите и техните екипи не са били включени в споразумението на Лондон за напускането на ЕС. Той определи Брекзит като "ужасна ретроградна стъпка".

Седемдесет и една годишният Роджър е поредната звезда на рок и поп музиката, която се възмути от мярката, принуждаваща всеки член на бандата да си вади виза за всяка страна от ЕС, включена в турнето ѝ.

Адам Ламберт, Байън Мей и Роджър Тейлър

Снимка: Getty Images

На практика това означава, че много британски състави ще се откажат да свирят в Стария континент, предава БТА. И като прибавим към това загубата им на приходи заради карантинните мерки, наложени срещу пандемията, положението става нетърпимо.

"Границите са едно от най-ужасните изобретения на човечеството. Сега, когато си налагаме още една от тях, това не е нищо, освен една ретроградна стъпка, достойна за съжаление", коментира той.