Въпросът да празнуваме ли Хелоуин (Вси светии) или не за много хора отдавна не стои на дневен ред. Но дали трябва или не, не е темата на настоящата статия.

Много родители у нас знаят, че децата им обичат да се събират и забавляват на този ден и са оставили назад аргументите, че това е католически празник. А мнозина "непораснали" деца също се включват с охота и въображение да се маскират, да набавят бонбони и приятни емоции в гонене на злите сили. 

За да улесним онези, които нямат особено желание да търсят подходяща маскировка за нощта на 31 октомври, сме подбрали няколко костюма, с които да преобразят децата и само с няколко бутона "купи" да са готови за Вси светии. 

Карнавален костюм зомби принцеса от Market.dir.bg  

Снимки: iStock by Getty Images, Market.dir.bg

Купи

В размери за деца от 5 до 12 години костюмът за зомби принцеса плюс малко грим за лицето ще реши дилемите на родителите как да маскират наследниците. Много често в стремежа си да "минат" с колкото се може по-малко покупки, родителите залагат на различни дребни неща - маска, ръкавици, очила, грим, а когато накрая всичко се пресметне, излиза, че би било по-рационално да се купи едно цяло костюмче. 

Карнавален костюм доктор убиец с намаление от Market.dir.bg

Снимки: iStock by Getty Images, Market.dir.bg

Купи

Вариантите за момчета, а защо не и за момичета, е да им набавите карнавален костюм на доктор убиец, с който малчуганът да изплаши "привиденията" и да ги отблъсне обратно в света на мъртвите. Освен бялата престилка, костюмът включва туника и лента за глава и се води всесезонен, тоест би могъл да се ползва и в по-хладно и по-топло време. 

Карнавален костюм - рокля с яка вампир с намаление от Market.dir.bg 

Снимки: iStock by Getty Images, Market.dir.bg

Купи

Накъде в този ден без поне един вампир?! Fiesta Guirca Карнавален костюм вампир за момиче включва яка и рокля. Гримът, разбира се, ще е от вас. За него обаче не ви е нужно повече от по-светъл и нежен фон дьо тен или бледа пудра, червило и черен молив. Останалото е въпрос на въображение или откраднати идеи от интернет. 

Карнавален костюм момчето от тъмнината с намаление от Market.dir.bg 

Снимки: iStock by Getty Images, Market.dir.bg

Купи

Още една идея за преобразяване в нощта на Вси светии е Момчето от тъмнината. В Market.dir.bg има и редица други предложения, сред които костюм на римлянин, на кръстоносец, на ветеринарен лекар, на мъртва Пепона, на скелет, на вещица и много, много други. Може да ги разгледате тук. А сега да погледнем към няколко идеи за декорация на дома, и разбира се, да не забравяме лакомствата. 

Декоративна тиква с намаление от Market.dir.bg 

Снимки: iStock by Getty Images, Market.dir.bg

Купи

Декоративната тиква е чудесно допълнение към украсата по случай Хелоуин, чийто основен символ са тиквените фенери, страшните костюми и множеството лакомства. Фигурката е изработена от безвредни материали и бои. Още нещо дребно, с което може да декорирате поне детската стая, това са стикерите за лепене с тематични картинки. 

Декорация за окачване от Market.dir.bg

Снимки: iStock by Getty Images, Market.dir.bg

Купи

Реално, за да създадете обстановка у дома, не ви е нужно много повече от една тиква, няколко сухи растения, малко приглушена светлина и тук там запалена свещ. Бъдете креативни и ще видите, че и без много средства за този "небългарски и неправославен празник" може да създадете настроение и позитивни емоции. А не е ли това крайната цел на всеки празник?! 

Комплект 3 бр свещници Guyana от Market.dir.bg

Снимки: iStock by Getty Images, Market.dir.bg

И ако не ви се дълбаят тикви, може да разгледате изключително красивите и многообразни предложения за свещници, с които домът ви ще се преобрази точно за няколко секунди. Идеята за източника на светлина е прогонва злите духове. Всъщност знаете ли, че като термин "Светещият Джак", по произход jack-o'-lantern е наименование на оптичния феномен ignis fatuus (или също will-o'-the-wisp в английския фолклор?  

Бонбони Трапа със Стевия без глутен от Market.dir.bg 

Снимки: iStock by Getty Images, Market.dir.bg

Купи

Ако в този ден така или иначе ще се изядат тонове лакомства, нека поне опитаме да са по-здравословни. Аз ще заложа на такива без глутен. В пакета има шоколадови бонбон с лешников пълнеж, такива с черен шоколад със 70% какао и лешникова нуга, както и с бял шоколад с малинов пълнеж. А това, че са здравословни, далеч не ги прави по-малко вкусни.  

Кукис бисквити с чиа лен и мак без глутен Д-р Кескин от Market.dir.bg 

Снимки: iStock by Getty Images, Market.dir.bg

Купи

За да сведа до минимум щетите от "предрусване" със сладко, ще заложа на още един здравословен вариант, убедена, че добрият пример е заразителен и това впоследствие ще направят и други родители. След като не успяхме да убедим новото поколение, че не искаме да отбелязваме Хелоуин, то поне лесно можем да им създадем по-здравословни навици, тъй като в това отношение като че ли почвата е по-благоприятна.  

"Да живее Тиквената кралица" от Market.dir.bg  

Снимки: iStock by Getty Images, Market.dir.bg

Купи

Ако не ви се занимава с цялата тази суета около Хелоуин, но пък детето настоява по някакъв начин да го отбележите, може да заложите на литературата. Книга като подарък за Вси светии ще ви реши проблема с това, че не желаете да обикаляте съседи с въпроса "Пакост или лакомство?" В момента е намалена и книгата "Чудовища: галерия от страхотии и чудатости", много подходяща за случая е и "Призраци за Хелоуин".  

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.