Вече не говорим за това дали, а как да отбележим Хелоуин

Дали ви се отбелязва Вси светии или не, децата не ги интересува особено. Те искат грим, маски, бонбони и приятели.

Обратно в новината

Коментари - Вече не говорим за това дали, а как да отбележим Хелоуин | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НИ познахтИ!!! Изобщо не ни интересува тоя нещо наречео хелоин и всички глупости, създадени за да се правят пари! тОВА НЕ Е БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК И НЯМА ДА БЪДЕ НИКОГА!!!

Стига с тези изгъзици, които нито са част от нашето келтирно наследство, нито имат връзка с православното християнство, нито носят накаква полза за възпитанието на младите хора...

зомбирани поколения от слуги

Няма нужда,!

Хелоуин (Самайн на келтски) е преклонение пред бесовете, характерно за западноевропейската езическа традиция от предхристиянския период. Харесва се на дебилите - атеисти с прозападна ориентация. Кукерството (древен тракийски култ) е преклонение пред бесовете, характерно за региона на югоизточна Европа, и представлява същата езическа традиция като Самайн. Харесва се на дебилите - атеисти с проруска ориентация. Българите християни не отбелязват нито едно от тези две бранувания, защото имат духовна култура за разлика от двете течения атеисти...

Кога е хелоуин?

Да го впишем в Конституцията този сатаниснки празник, че напълно да съответстваме на САЩ и гарантирано да се отличим от православието... Можем да добавим и педерастията, че е най-важната част от евроатлантическите ценности, които маически замениха европейските. Не мога да ви обясня разумна причина. Знам само една - малка група примитиви, които управляват САЩ, са решили да купят лидери на ЕС и да набутат съюза с морален упадък - за да свалят ЕС в калта, накъдето се стоварват САЩ в момента. Ако не успят, ЕС ще остнае да е по-добре икономически и САЩ ще загубят примитивното си веонно-икономическо лидерство на долара без покритие (нещо като фалшива валута) и оръжията, които да го правят да излежда като истинска валута (ха някой е казал, че се отказва от длара, ха е повторил съдбата на Садам, където уж заради химически оръжия САЩ избиха 1 милион, вкл. и дечица, но не намериха химически оръжия, понеже нямаше). Това не попречи на САЩ да вкарат биологично оръжие Ковид и още едно, по-лошо от първото - ваксина против Ковид, която уби вече повече хора, отколкото Ковидът уби (според светвните статистически данни).

Докога ще се прекланяме пред чуждоезични и чуждоверски празници, а НЯМА ДА ТАЧИМ И ПОЧИТАМЕ НАШИТЕ????!!!!!!!!!! Ние в православната вяра имаме също такъв празник -Първа неделя след Св. Петдесетница, т.е. 50дни след Великден(за неуките българи!). И тогава е много по-адекватно да го честваме. Ден преди Св. Дух когато душите на починалите ни близки се "прибират"! А какво е Вси светии според католиеския календар? Изрязване на тиквени фенери - голяма почит, няма що!

Вече не дали, а как да свикнете с ада. Не се притеснявайте, там има място за всички изпращели. Проблемът е, че после ще е късно и ще боли, но пък завинаги.

Спрете да ни давате наклон в живота. Никой не го е за Хелоуин?

Най-добре си купете една тиква и си я сварете или из печете с мед! Добър апетит!

мммбраво, браво! и 5-ти юли национален празник. ДА ЖИВЕЙ!!!!

или 4-ти! все тая

тази простотия е измислена и набита изкуствено в България от слуги и комуняги! ПроЗтия народец, ча;гаризиран и смазан от комунягите се поддава лесно на гадни влияния! Да ви еба майката и подлоги!

Не Хелоуин а 5.11.денвт на Гай Фокс е празник ,който аз празнувам винаги.Човекът ,който се увековечи ,като се опита да взриви британския парламент

lu4ka

Ако може 1.11. Мисля, че е по-добре.

Хелоуин е много як купон за съвременни хора. Шматките да си хейтят колкото искат.

Живея в UK но Ние си имаме такива хубави народни празници за да празнуваме и техните а откровенопказано има ужасно гпозни направо отвратитерни костюми

с десетилетия извън БГ в по-хубави държави от UK, но не тръбим под път и над път.

ццццц неща не схващяш амя нема нужда на такъв"мозък"да се обяснява

В Северна Корея и Иран, сигурно, а и празника е англосаксонски основно и се празнува тай- вече в Сащ

lu4ka

Dопреди трийсетина години не се е празнувал и в UK.

Да използваш деца в маркетинговата си стратегия е върха на наглостта, алчността, извратеността и проява на лош вкус и ниско професионално ниво. Искали били децата да се купуват боклуци за един ден, и затова трябва да вземаме заеми, за да им го предоставим?!?!? Замислете се, че повечето западни (католически) празници са придружени основно от задължително закупуване на глупави боклуци и се рекламират и налагат основно от търговците на тези боклуци, които печелят от тези продажби.

Англичаните са АНГЛИКАНСКА църква. Вариация на протестантите.. НЕкатолици. Католици са ирландците в Ирландия. Продавани като роби, от англичаните, само до преди 150 г.

Децата винаги искат всичко. Родителите са тези, които налагат правилата за да се съобразяват децата с тях.

И що требе да ограничим децата да се маскират ?

На какво стойностно учиш децата като ги маскираш?

Това поклонение на вещиците отваря врата на злото в нежните и невинни детски душички. Сега безмозъчните майки възприемат това нещо като забавление и карнавал, но с духовните неща шега не бива, защото след време злото си прибира своите завоевания и виждаме ридаещи майки в черно да задават въпроси какво и защо и да търсят виновни, без да осъзнават че самите те са виновни.

Я па ти муахахахахах

Хелоуин произлиза от келтския Сауин и няма нищо католическо в него. Католическата църква се съобразява с него, тяхната доктрина е по-скоро за приобщаване, отколкото за дистанциране. Много американци имат ирландски корени и затова Хелоуин и денят на Свети Патрик са се наложили там и от там по други части на света. Американците ги бива да комерсиализират.

Наричайте докторите убийци, а после вървете да ви лекуват певачките, мутрите и футбалерите.

Не си прави кумири и изображения на онова що е на небето,под земята или под водата,не им се кланяй и не им служи !

Какво точно иска да скрие от нас този манипулативен текст?

Вече не говорим за това дали, а как да отбележим FuckYouIn.

Не децата са виновни! А малоумното племе, което ближе англосаксонски задници!!!

И тази година малоумните издънки на малоумните им родители в блока, ще ги посрещна подобаващо на вратата с "Разкарайте се!" Умнокрасивите психодесни либерасти да си празнуват каквито искат краварски идиотщини, но много тихичко и само в пределите на копторите си!

Чиче , къв гаден пед..ст требе да си за да кажеш на дечица "разкрайте се "

lu4ka

Прав си. Родителите са за бой.

За бой сте е малоумните талибани , които не осъзнават , че никой не празнува католически празник а един комерсиален маскарад , дебили

Не са ни нужни католишки празници.

Той може да е започнал католички, но сега дори и римският папа се отрича от подобно празнуване. Иначе този празник криво-ляво се доближава до българското кукерство.

С разлика от 9 месеца! Кукерството е на Сирница (Сирни заговезни празнуват се февруари)

lu4ka

Той е американски, не е католически. Допреди 25-30 години и католиците в Западна Европа не са го празнували. Наложен от еврогейскокраварския съюз.

Католишки, католички...КАТОЛИЧЕСКИ! Мразите всичко, австралопитеци ориенталски, ама се научете първо да пишете на български, преди да се пишете патриоти. Пълни селяни. Като им се маскира на децата, да се маскират - на кого пречат, а, неандерталци ретроградни?!

Бобчо или бебчо всеки как иска може да говори! Това си остава български, а не китайски, китайчки или по китайско му. Впечатлява се от думата с липсата на окончанието -ски накрая и изтъква туй като нещо изключително важно, а не огрозняването на хората, правенето им на клоуни, плашила, страшилища, зомбирането и пренебрегване примерно на българския празник на будителите.

Миленче (авторката), не си в час. Хелоуин исторически поледнато е събитие от стари примитивни времена, когато хората са били на ниско културно ниво. Пренесено днес под интересен за незрелите личности формат - вкарва примитивизъм, а още по-зле консуматорски примитивузъм в култирата на Европа. Това е блудството на псевдоинтелигентния малък проамерикански парвеню, бих казал на малките парвенюнца, които даже не са парвенюта. В разрез е с нашата вяра и култура. Внася сатанински идеи, с които децата свикват и това са пукнатини в съзнанията ни. Обезздравява хората и в случая народа ни, доколкото се намира търговски атрактивен начин за вкарване на антиценности. Хелоуин е негативно явление в днешна Европа, макар да поризлиза от Европа в стари времена. И още едно доказателство за упадъка на САЩ, които го превърнаха в празик, едва ли не за децата равен на Рождество! Това е морален разврат, не особено по-различен от дриите видве разврат, които се връщат от САЩ към Европа, след като огромно количество европейски боклук се ее изсипал там от преди два века. Милена, журналистиката изисква висота на култирата и познанията, включително познаване на националната култура и познаване на християнските ценности, блаодарение на които Европа е на това ниво и вследствие на заубата на които слиза устойчиво на все по-ниско. Приеми тези укаания, които получаваш в чата, вземи да се образоваш, да четеш, да усвояваш от културната база - и най-вероятно бъро ще спреш да пишеш долниопробни статии за изтървани хора.

А дано един ден и да научите, че е Хелоуийн, а не Хелоуин.

Дано да останем неуки в точно това! А да знаем култрната база на Европа и на България, за да я опазим от циливилизирани хора от типа, който си ти. Има го описано от време оно - от Паисий, през Добри Войников, та до сега. Прочети другите постове, за да се ориентираш в по-важния правопис. Хелоуйин няма на бъларски, няма и правопис. Ако някой се опитва да утвърди бъларски правопис на тази дума, то той не е наясно, че прави глупост.

Като няма ще се произнася както си е на английски. Не съм фен на тоя умрял празник, просто ми писна от неграмотно написани статии. Журналистиката по принцип е университетска специалност или поне беше. Ама ако държавата бълва такива висшисти леле мале.

_stankow

Една от най-уродливите заемки от западната култура. Бе как не взехме нещо положително. Например гледам по телевизията, в щата Мичиган - ежегоден селскостопански фестивал. Дават на децата за отглеждане по едно козле, прасенце, теленце, агънце, грижат се за него, гледат го и накрая се явяват на конкурс. Кое е най-хубаво, най-здраво, най-добре хранено. И им дават малки награди - панделка с 1-2-3-то място. Накрая животинчетата се продават на търг, парите отиват в спестовната сметка за колежа. Какво по-добро може да се направи за едно дете, да се научи от малко, да обича и да се грижи за животните !? Пък после може и да не стане фермер. Като се облече като вампир, на какво ще се научи ?

Ама какви са тези половинчати работи? Трябва накрая да си заколят животинката, да я одерат и разфасоват и да спретнат едно хубаво чеверме, с много бирка и винце.

Но едното, не пречи на другото. Децата могат да бъдат приучавани от малки на труд, грижа и отговорност, и едновременно с това в един ден от годината, да се облекат в страшни костюми и да се забавляват. Няма основа за противопоставяне, между двете неща.

Ех мурзилка , понякога трябва да правиш нещо просто за кеф

Но не точно сатанинско. Изборът на кефа всъщност демонстрира качеството на личността...

А Деня на благодарността КОГИ ДА ПРАЗНУВАМЕ? МНОГО ПО СТОЙНОСТНО Е ОТ ТОЗИ КОМЕРСИАЛНО НАЛОЖЕН "ПРАЗНИК"

....това,което е написала Милена Георгиева ,не е истина !!! Хелоуин не е български празник ! Празнуват го само кухи лейки,които нямат идея нито какви са , нито какво правят !!!

Това е пълна тъпотия.......................

А мен пък изобщо не ме интересува децата какво искат, особено ако искат някоя американска дивотия.

Някакси тихомълком се подменят традиции, обичаи, нрави, поведение, култура и история на българите. И скоро, след не повече от едно поколение, обществото ще се окаже напълно евро-атлантическо, т.е. ....никакво.

ㅤ

Не е "никакво", а "лесбо-педерастическо".

Умнокрасива драма. Поредната!

ㅤ

Всичко опира до възпитание и ценностна система. Само като любопитен факт: досега никой не е чувал или виждал американец в америкА да се облича като кукер и да изпълнява техните танци.

Нестабилни и податливи хюмняви българи разреждат бъларския ген в историческия мащаб на евроатлантическата престъпна дейност. Когато разберат какво правят, ще е късно. Това са прости хора, изучили технолоия, с която да заработват. Казано беше: Паз, Боже, сляпо да прогледне! Ето това е случаят. Всичко това убива българската нация и култура. Асимилация. Левски и Ботев са дали живота си за българска нация, а тези я продават за доларчета днес, като не знаят какво е да останеш без нация. В този смисъл тирският султан е бил найолемият възможен демократ в света, защото е съхранил нацията ни. Днес я губим от много по-лоши сили, които опитват да управляват днешния свят и да постиат аморфност, което е обратното на човечество. Искат да превърнат човечеството в хомогенно стадо, но по природните закони това ще доведе до епохален упадък, което вече започва в САЩ. Това, че не о показват по телевията, не значи, че може да се скрие - в интерент има предостатъчно информация, която не моат да скрият. Това, което се вижда по улиците на САЩ е ужасен факт, става все по-лошо и американците са в потрес. Имаме си неофашизъм, който иска да уравни хората в подчинена маса на ясла от изкуствена безжизнена храна и кухи технологии. Хелоуин днес заработва повече пари, отколкото дуржавата дава за лечение на дечицата, които си нямат собствена детска болница дори. А медиците знаят, че децата не се лекуват като възрасните. И че лечение на деца в среда на медицина за възраснтни води до ужасно снижаване на качеството на детското лечение. Това давам само за пример, който да отговори на веселия въпрос: дали не се запитваме "дали да празнуваме Хелоуин". Запитваме се, авторе на тази повърхностна незсъзнателна статия, която изключва нашите трдиции, защото и замества с лесно достъпни търовски трикове за максимални продажби и антихристиянско разхлабване, в унисон с целия останал сатанински разврат, който американските евреи са ни подготвили, за да разрушат Европа и европейската цивилизация. Технилоиите не са цивилизация! Те са инструмент, който бсъзнателни хора изпозлват за регрес на човешката култра.

Пак ли Хелуин?

Поредното доказателство, че винаги вземаме най-гнусното от Западната култура... Повече от 20 години живях на американския континент. И моите деца са празнували Хелоуин, дори през деня ходеха с костюмите си на училище... Но подобно нещо не съм виждала... Костюми на вампири за 3-4-годишни деца. Зомби принцеса и доктор-убиец за 10-12-годишни. На 3-4 години децата все още ги обличат като тиквички, калинки, елфове и други безобидни същества, а на 10-12 момичетата са основно принцеси и феи, а момчетата супер-герои. Ненормално и уродливо е това, което се промотира включително на пазарния сайт на Дир.бг. После се чудим, защо извращенията в България надминават дори тези в Щатите. Има определени граници на поведение, които не бива да се преминават и това също се възпитава у децата и младите хора...

И като говорим как ще отбележите празник, който няма нищо общо с нас, да ви кажа аз как ще го отбележа - никак. Баси комплексираните люде! Подиграват се на Сурва и куп други наши традиции (либерастите, не се шокирайте, на ви едно й, че да ви е спокойно), но опулени и с влажен поглед попиват чужди празници и откровени маркетингови тъпотии. После ми се хилят кат` дебили насреща като казвам, че едно от най-страшните и ефективни оръжие е културата.

ㅤ

Не само културата, но и историята. Двете в комбинация са мощен халюциноген за народното самосъзнание.

Хелоуин не е наш ортодоксален празник! Да си го празнуват католиците!!!

ПИПО

Католиците празнуват вси светии също като православната църква "tutti i Santi или Ognissanti". Не знам как може да сте толкова неграмотни и вие и "писателите" на статията. Хелоин няма нищо общо с която и да е била църква. Американците на са католици. Католиците тези които признават и почитат римският папа. Биете се в гърдите, че сте нещо, а дори не го и разбирате.

От "родители" диви КИРЛИВЦИ и БЕЗРОДНИЦИ , какви деца може да се очаква , а пък за бъдещето и традициите на България да не говорим ! Те самите " родители " отдавана не са Българите които трябва да бъдат камо ли нещо повече ! Успех и приятно гонене на злите сили - ЩЕ ГИ ИМА ДОСТА в бъдеще , но си е ваш проблем !!