Септемврийският брой на изданието ще излезе с фотография на 42-годишния актьор Идрис Елба, съобщава сайтът на изданието.

Вижте снимки на корицата и на Идрис >>

Главният редактор на списанието Кейт Ланфър обясни избора на чернокожия актьор като модел за корицата с това, че "в света няма по-голям хулиган от Идрис". Идрис Елба позира в стилно облекло, акцентът е върху очите, а не върху тялото, пише БТА.

Промяната в редакционната политика е свързана с промяната в ръководството, начело на списанието отскоро е жена. Преди Кейт Ланфър е работила в женско модно списание.

Елба е британски актьор, певец и продуцент. Сред известните му филми са "Прометей", "Рокендрола", "Отмъстителите: Ерата на Ултрон". Елба ще играе главната роля в екранизацията на бразилския писател Паулу Коелю "Алхимикът". Той се спряга и като следващия Джеймс Бонд.

Мъжкото сп."Максим" е известно с еротичните си фотосесии на известни жени като Памела Андерсън, Бритни Спиърс, Кайли Миноуг, Линдзи Лоън, Меган Фокс. Списанието е основано през 1995 г., издава се в повече от 20 страни.