Тя е Зодия Стрелец, завършва Природо-математическа гимназия "Никола Обрешков". Нейни подгласнички са Ренета Колева от Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методи" и Бетина Миткова също от Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методи", съобщи kazanlak-bg.info. Водещ на на церемонията бе Калин Сърменов.

Вижте снимки >>

Абитуриентката бе единодушно избрана от 10-членното жури на конкурса, председателствано от Почетния гражданин на Казанлък и директор на болница „Св. Екатерина“ кардиохирургът проф. Генчо Начев.

Чаровната Гергана, която успя да впечатли с визия и сценично поведение, получи едногодишна стипендия от името на Община Казанлък, която ще вложи в своето образование. Новата Царица Роза на Казанлък възнамерява да учи зад граница, като запише продуктов дизайн в университет в Глазгоу, Шотландия.

За първи път Царица Роза положи клетва: "Уважаеми съграждани, обичам Казанлък. Ще нося винаги в сърцето си оказаната висока чест - да бъда Ваша Царица. Ще пазя надеждите ви да живея в сърцето на розовата долина. Ще работя за смелите планове на хората тук и за доброто на утрешния ден. Кълна се с надежда, любов и вяра да работя за нашето по-красиво бъдеще. Заклех се!"

С избора на Царица Роза 2014 г. официално беше даден старт и на 111-те Празници на розата в Община Казанлък.