Сериалът получи 19 номинации, включително за най-добра телевизионна драма, следван от "Фарго" с номинации в 18 категории, включително две за главен актьор в минисериал. Хитовият сериал "Оранжевото е новото черно" попада за първи път в номинациите.

За най-добър драматичен сериал са номинирани "Игра на тронове", "В обувките на Сатаната", "Момчетата от Медисън Авеню", "Къща от карти", "Истински детектив" и "Имението Даунтън". В надпреварата за най-добра комедия ще се състезават "Оранжевото е новото черно", "Теория на Големия взрив", "Луи", "Модерно семейство", "Вице" и "Силиконова долина".

Полицейската драма "Истински детектив" получи номинации за главен актьор за Уди Харелсън и Матю Макконъхи. В същата категория са номинирани още Кевин Спейси за "Къща от карти", Брайън Кранстън за "В обувките на Сатаната", Джеф Даниел за "Нюзрумът" и Джон Хам за "Момчетата от Медисън Авеню".

Актрисите, номинирани за главна роля в драма, са Лизи Каплан за "Майсторки на секса", Клеър Дейнс за "Родина", Мишел Докъри за "Имението Даунтън", Джулиана Маргуляс за "Добрата съпруга", Кери Уошингтън за "Скандал" и Робин Райт за "Къща от карти".

Водещият канал HBO спечели най-много номинации с 99, а гигантът в онлайн стрийминга Нетфликс удвои номинациите си спрямо миналата година с 31, съобщава специализираното издание "Варайъти". 66-та церемония по раздаването на наградите "Еми" за праймтайм продукции ще се състои в Лос Анджелис на 25 август.