Люк Евънс („Бързи и яростни 6“, „Война на боговете“) изпълнява главната роля в „Дракула: Неразказан“. Сюжетът проследява историята за човека, превърнал се в Дракула. Гари Шор е режисьор, а Майкъл Де Лука е продуцент на приключенския епос.

В очаване на предстоящата премиера на Юнивърсъл Пикчърс „Дракула: Неразказан“, ето някои факти от историята на Влад III, княз на Влахия, човекът, по чийто живот е създаден „Дракула“:

- Влад III е роден през 1431 година в Трансилвания.
- Като дете Влад III и по-малкият му брат са изпратени от баща им като заложници при султан Мурад II в Цариград, където са държани 6 години и обучавани като воини.
- Тъй като Трансилвания е разположена помежду две империи – Отоманската и на австрийските Хапсбурги – Влад III е живял във време на постоянни войни.
- Любимият метод за изтезание на Влад III бил да побива хора на кол и да ги оставя в агония дни наред. Това посмъртно му спечелило прозвището Влад Побиващия на кол (или Влад Тепеш).
- Баща му Влад II принадлежал към Ордена на Дракона – тайна организация на рицари християни, - които се борели с мюсюлманската Отоманска империя. Именно тук Влад II придобил името Дракул, което в превод от румънски означава „дракон/дявол“.
- След смъртта на баща си Влад III поел управлението на Влахия и Трансилвания от 1448 до смъртта си през 1476.
- Влад III вървял по стъпките на баща си и също бил посветен в Ордена на Дракона. Тогава възриел името Дракула, означаващо на румънски „Син на дракон/дявол“.
- Влад III бил невероятно религиозен и горещ поддръжник на християнството. Той вярвал, че набожността и погребение според каноните ще изчистят греховете му и ще му дадат достъп до рая. За да си осигури това, обградил се с религиозни водачи като свещеници и монаси, освен че основал пет манастира.
- По сведения е убит през 1476 в бой с турците. Главата му била отрязана и изложена на показ в Цариград , за да я видят всички граждани и да всява страх у тях.