Бившата приятелка на британския принц Хари е голяма почитателка на хитовата телевизионна поредица и се надява на роля в сериала.

Според източници от обкръжението на изгряващата актриса, Бонас наскоро се е срещнала със създателя на "Имението Даунтън" Джулиан Фелоус, за да обсъдят евентуалното й участие в сериала. Фелоус е бил впечатлен от 25-годишната красавица, чиято връзка с принц Хари продължи близо две години.

"Кресида се опитва да пробие в Холивуд и знае, че роля в сериала "Имението Даунтън" ще направи чудеса за актьорската ѝ кариера както във Великобритания, така и в САЩ. Джулиан говори с нея съвсем неофициално, но е впечатлен от нея и дори й обеща да я срещне с кастинг режисьора във Великобритания, за да обсъдят епизодична роля в следващия сезон на "Имението Даунтън", която може да прерасне в трайно участие", казва източникът.

Актьорската кариера на Кресида Бонас набра скорост, след като тя получи роля в "Tulip Fever". В лентата, адаптирана по едноименния бестселър от 1999 г. на Дебора Могач, Бонас ще се изяви редом до носителите на "Оскар" Джуди Денч и Кристоф Валц и супермодела Кара Делевин.

Може би тъкмо бъдещата ѝ кариера като актриса е била причината Кресида да се уплаши от задълженията, които изисква позицията "кралска снаха" и да прекъсне връзката си с принц Хари.

Вижте снимки на Кресида >>