Името на Ася бе изтеглено сред всички потребители, дали верен отговор на въпроса - През коя година се е състояла премиерата на "Кармен – сюита"?

Верният отговор е 1967 година.

Главният художествен ръководител на Имперския руски балет Гедиминас Таранда и "Жокер медиа" направиха промяна в обявената програма за София на 12 юни. Вместо балета „Шехерезада”, те пожелаха да изиграят любимия спектакъл на Мая Плисецкая „Кармен – сюита”. Тове е едноактен балет, създаден специално за нея от съпруга й Родион Щедрин и кубинския хореограф Алберто Алонсо. Премиерата на „Кармен – сюита” с Мая Плисецкая е в „Болшой театър”.

Имперският руски балет още от своето създаване е непосредствено свързан с името на великата Мая Плисцкая. Преди 21 години тя и Гедиминас Таранда основават тази балетна трупа и години наред работят съвместно за утвърждаване на руската балетна школа по световните сцени. А първата им съвместна изява е едва два месеца след постъпването на Гедиминас Тарнда в трупата на „Большой театр” през 1980 г. Тогава той партнира на Плисецкая именно в „Кармен –сюита”.

В страната Имперският руски балет ще представи и балетния шедьовър „Лебедово езеро”:
14 юни – Велико Търново, Дворец на спорта
15 юни – Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия”
16 юни – Варна, Летен театър, 18 юни – Пловдив, Античен театър