Във клипа известният британски модел танцува на черен фон и със светеща крушка.

Вижте кадри от клипа >>

Видео >>

Видеото е към заглавната песен от новия им албум "Ritual Spirit", който се появи през януари и включва общи парчета с различни музиканти - в случая с Azekel, пише "Дневник".

Текстовете и музиката в албума са дело на Робърт 3D Дел Ная и Юън Дикинсън. Те показват, че групата не е изгубила нито капка от умението си да изгражда клаустрофобична и напрегната атмосфера.

"С Кейт сме приятели от години, но никога не бяхме работили заедно. Затова миналата година наехме студио и започнахме да снимаме. По време на снимките Кейт танцуваше в тъмното, светейки си с електрическа крушка. Тя улови по перфектен начин есенцията на песента - интимна и ритуална", казва Дел Ная.

Това е третото ново видео на Massive Attack за годината, като всички са фокусирани в ритуалите на танца. В "Take it there" героят танцува с демони, а в "Voodoo In My Blood" актрисата Розамунд Пайк е обладана от външна сила. Новото видео улавя танцуващата Мос, която сякаш е изпаднала в транс.

По-рано Massive Attack заявиха, че през 2016 г. ще зарадват почитателите си с 22 концерта в Западна Европа, подгрявани от шотландците Young Fathers.