Във филма на Мел Гибсън от 2004 г. той се превъплъщава в образа на Йоан Богослов. Снима се в италианското кино. Въпреки успехите си 41-годишният актьор рядко дава интервюта, почти не присъства на българския екран, пише "24 часа".

Вижте снимки на Христо Живков >>

"15 г. се криех от българските камери, но сега влизам във VIP Brother. Все пак, като ще е гарга, да е рошава", сподели Живков преди влизането си в къщата.

През 2001 г. той е поканен да играе Джовани де Медичи в италианския филм "Занаятът на оръжията". Пет години по-късно се включи в италиански сериал.

Преди две години актьорът получи ключова роля в италианската продукция "Невидимото момче", където си партнира с Валерия Голино. Продуцентите на филма през 2014 г. спечелиха "Оскар" с лентата си "Великата красота". Режисьор на "Невидимото момче" е Габриеле Салваторе, чийто филм "Медитеранео" (1991 г.) също има "Оскар" за чуждоезичен филм.

Заради "Страстите Христови", в който Живков си партнира с Моника Белучи, чужди медии го заподозряха в авантюра с актрисата. Живков има дългогодишна връзка с писателката Виргиния Захариева.

Номинирани за изгонване тази седмица от къщата на шоуто са Емануела, Глория Петкова, Ирина Тенчева и Кака Лара.