Приемът на анкетни карти и демо записи бе обявен през юни, а крайният срок за подаването им бе 1 септември. Най-цветните кандидати ще бъдат извикани на допълнителен кастинг в студиото на Дългия, кадри от който ще видим впоследствие преди старта на същинското надпяване, pпише Монитор.

Повечето ентусиасти са от женски пол на възраст между 17 и 35 години. Да поемат по пътя на певица номер 1 в жанра Преслава искат шивачки, балерини, продавачки. Мъжете обаче бият рекордите по странност в професиите. Да се преквалифицират на балканци с гласове на стари морски вълци тип Тони Стораро искат инженери, футболист, военен, крупие и зъботехник. Мнозинството от чешитите са аматьори, които за пръв път ще дефилират пред публика. Сред тях обаче има и утвърдени имена от столични таверни, изявени класически музиканти и диджеи, като гвоздеят е носител на 55 първи награди от фестивали и конкурси.

Липсата на възрастова граница отприщи наплива на ученици, студенти и дори пенсионери. Освен хора от провинцията, мераклии за бъдещи фолквеличия са нашенци, живеещи в Испания, Англия и Италия. Първото издание на "Шоуто на Слави" за новия сезон е идния понеделник.