Наименованията идват от енергийната им матрица (аура), която се заснема чрез Кирлианова фотография. Смята се, че индиговите малчугани, които са борбени, активни и не зачитат никакви норми и авторитети, са проправили пътя за новото поколение хлапета. Кристалните деца са спокойни и усмихнати, задълбочени в себе си и околните, много емоционални и умеят лесно да привличат хората.

Типично за тях е, че проговарят по-късно и имат вродени музикални качества. Проучвания доказват, че бебета могат да използват телепатия и да комуникират невербално. "Последните изследвания в неонаталната психология сочат, че сетивата на нероденото още бебе не са 7, а 12, като едно от тях е телепатията. За съжаление, след раждането тези качества закърняват", обясни Диана Димитрова, съорганизатор на форума и член на асоциация "Училища за родители".

Тя разкри още, че състоянието на майката по време на бременността също влияе много върху развитието на рожбата й. "Ако жената не е желала да има дете, това оставя белег върху малкото същество за цял живот. Ако пък майката е изложена на стрес, детето може да има проблем с учебния процес и дори да се стигне до аутизъм", алармира Димитрова.

И двата типа деца - кристални и индигови, обаче имат нужда от еднакво много внимание, любов и търпение, защото са свръхсетивни и чувствителни, напомниха организаторите на кръглата маса, която е част от проекта "Предизвикателства и потребности на новите генерации - индиговите деца. Социална подкрепа и задравословен начин на живот".
ИЗБРАНО