Любовта - на заден план


Местън и Бъс окончателно разбиват архаичното разбиране, че за дамите сексът е неразривно свързан с любовта, а за мъжете водещо е удоволствието. Коя е основната причина, поради която жените се отдават на ласки? Оргазмът!, категорични са американските психолози. Анкетата недвусмислено показала - жените искат секс заради чистата физическа наслада. Едва на второ място се класира любовта като причина за съвкупление.

Малки кражби

Друга важна причина, поради която дамите скачат в леглото, е... да вземат чуждото. Много от привлекателните мъже са обвързани, но това не ги прави по-малко желани, а точно обратното. Жените напират да им се отдадат, независимо че ще е за няколко пъти максимум. Така, освен че получават обекта на желанието си, с малката си кражба те извоюват своеобразна победа над “съперницата”.

Форма на застраховка


Немалко представителки на нежния пол правят секс като форма на застраховка. Любят се с постоянния си партньор, за да се чувства той задоволен и да не поглежда настрани. Тази причина психологически е близка и до правенето на секс “по задължение” - съпругът иска, а съпругата не иска да го разочарова. “Често просто лежа и си правя списъци със задачи за утре в главата, а накрая му казвам, че е бил страхотен”, такова е красноречивото признание на една от анкетираните дами.

Отмъщение


Немалко жени правят секс, за да отмъстят на неверните си партньори. Наранени от “забежките”, дамите сами прибягват до такива, като психологическият ефект е двоен - смятат, че са отмъстени и погалват самочувствието си, т.е. убеждават се, че и те са желани.

По сметка

Сексът по сметка също не е рядко срещано явление. Тя иска нова рокля, обувки, кола или друго. Организира на половинката си романтична вечеря, завършваща с бурна нощ в леглото и... на другия ден той без колебания изпълнява “материалното” й желание.