Но защо поема най-големия риск в живота си със стартирането на собствена кабелна тв мрежа този уикенд? Защото смята, че хората са гладни за шоу предавания, които забавляват, вдъхновяват и предлагат "запомняща се телевизия". "Искам да създам канал, който е отмора за ума. Целта ми е зрителят да си каже: "Никога не съм мислил за това преди", сподели Уинфри в интервю за сп. "Парейд" тази седмица.

След три години подготовка каналът OWN (Oprah Winfrey Network) тръгва от 1 януари, като през първата му година зрителите могат да очакват насочени главно към жените оригинални сериали, лайфстайл предавания и шоута. Той е резултат от сътрудничеството между Winfrey's Harpo Inc и Discovery Communications и ще влезе в домовете на 80 милиона домакинства. Уинфри ще прекрати през май популярното си дневно ток шоу "Шоуто на Опра Уинфри", което се излъчва в над 140 страни вече 25 години.

В интервю за списание "О" ТВ водещата заяви, че никога не е изпитвала толкова голям страх в живота си както при пускането на канала OWN в пренаселения пазар с многобройни кабелни телевизии.

Вижте снимки на най-богатите дами в Холивуд >>