Впечатляващо начало за един от най-силните и амбициозни телевизионни сезони на NOVA даде стартът на дългоочакваното приключение - риалити форматът "Игри на волята: България" тази неделя. В първия епизод на предаването зрителите имаха възможността да се запознаят с новите 24-ма участници, както и да станат свидетели на първите зрелищни битки за капитанското място в племената на Рибарите, Жътварите и Ловците.

В първата седмица капитанът на Рибарите, които черпят сила от дълбините на морето и живеят в ритъма на приливите и отливите, ще бъде гражданският пилот Ивайло, които се справи най-прецизно и бързо с изпитанията. В племето на Жътварите - гордите потомци на хората, които превръщат трънливата пустош в райска градина, лидерската позиция заслужено спечели инфлуенсърът Ивана. В лицето на каскадьора Ваня, женско водачество в първата седмица ще има и при отбора на Ловците - първите, които покоряват природата и подчиняват зверовете на своята воля.

Според данните на пийпълметричните агенции вторият сезон стартира с 51% по-висок аудиторен дял спрямо премиерата през 2019 година и достигайки до 1,7 милиона зрители, печели титлата на най-предпочитан епизод от всички излъчвани досега.

Снимка: Нова телевизия скрийншот

Още по-впечатляващи са данните на ГАРБ Аудиенс Межърмент България спрямо втората по гледаемост телевизия. Аудиторният дял на "Игри на волята" сред зрителите в активна възраст през вчерашната вечер е повече от два пъти по-голям спрямо бТВ по същото време.

Снимка: Нова телевизия скрийншот

Тази вечер предстои първата териториална битка на арената, която ще изправи състезателите до ръба на физическите им възможности. В нея ще стане ясно как и къде ще живее всяко племе през следващата седмица. Спечелилите надпреварата ще се радват на лукс и изобилие от храна и условия в Резиденцията. Племето, заело втората позиция, ще се отправи към Стопанството, където трябва да се грижи за прехраната си. Последното място в битката ще осигури на загубилите най-трудното предизвикателство - Дивата река. Там участниците ще се борят със суровите условия на природата, опитвайки да намерят храна и да изградят сами подслон.