Новият филм на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд" беше включен в основната конкурсна програма на кинофестивала в Кан.

"Страхувахме се, че филмът, който ще бъде пуснат по екраните в края на юли, няма да бъде готов, но Куентин Тарантино не излезе от монтажната четири месеца. Той е истинско дете на Кан - верен и точен! Както с "Гадни копилета", ще бъде там, 25 години след "Златната палма" за "Криминале" - заяви директорът на фестивала Тиери Фремо.

"Имало едно време в Холивуд" на Тарантино е един от най-очакваните филми през тази година. В него участват Леонардо ди Каприо, Брад Пит, Ал Пачино, Дакота Фанинг. Филмът проследява историята на бившата звезда в телевизионни уестърни Рик Далтън и неговия дубльор Клиф Бут. Действието се развива в Лос Анджелис през 1969 г., припомня АФП, цитирана от БТА

В конкурсната програма беше добавен и филмът на Абделатиф Кешиш "Мектуб, моя любов: Интермецо". Режисьорът спечели наградата "Златна палма" през 2013 г. с "Животът на Адел".

Кинофестивалът в Кан ще продължи от 14 до 25 май. Председател на журито за основната конкурсна програма е мексиканският режисьор Алехандро Иняриту.